Nadace Jana a Medy Mládkových získala do užívání Werichovu vilu

30. leden 2015, 14:57
Nadace Jana a Medy Mládkových získala do užívání Werichovu vilu

Prohlášení Medy Mládkové a Jiřího Pospíšila

„Děkujeme občanům, že nás podpořili v anketě o budoucím nájemci Werichovy vily. Bez jejich podpory bychom tento objekt do správy nezískali.“

 S potěšením jsme přijali rozhodnutí zastupitelstva Městské části Praha 1, které podpořilo projekt naší nadace a rozhodlo o přidělení Werichovy vily Museu Kampa – Nadaci Jana a Medy Mládkových. Rádi bychom proto touto cestou poděkovali všem příznivcům, kteří více než desetiletou snahu paní Medy Mládkové o rekonstrukci a zpřístupnění Werichovy vily sledovali a její vizi podporovali.

Jsme připraveni Werichovu vilu otevřít pro veřejnost v rozmezí několika měsíců od předání objektu Městskou částí Praha 1.

Chceme, aby byla Werichova vila veřejně přístupná a stala se součástí životního prostoru Pražanů i dalších obyvatel České republiky a hlavního města Prahy. Kromě živé interaktivní expozice věnované Janu Werichovi a významným osobnostem, které dům obývali, bychom rádi prostory tohoto domu s významnou historií věnovali programům určeným široké veřejnosti. Kromě lektorských a doprovodných vzdělávacích programů pro děti, mládež i dospělé bude prostor věnován konferencím, diskusním programům a setkání s osobnostmi kulturní scény, divadlu a autorským čtením atd.

Podrobné informace o projektu a připravovaném programu najdete na http://www.museumkampa.cz/data/1411671669504Projekt-oziveni-WV.pdf   a  http://www.museumkampa.cz/