Na Pragovce se 7. května již podeváté otevřou umělecké ateliéry

29. duben 2022, 14:42
Na Pragovce se 7. května již podeváté otevřou umělecké ateliéry

Devátý ročník akce Kolben Open na Pragovce nabídne v sobotu 7. května otevřené umělecké ateliéry, zahájení výstavy Pole v množném čísle / Velká voda i sérii uměleckých performance v prostoru bývalé jídelny. Nebude chybět celodenní výtvarný workshop pro děti, otevřená malířská zóna a koncerty kapel Ježíš táhne na Berlín a Mutanti hledaj východisko. Návštěvníci budou mít také možnost vydražit deset kusů limitované edice knihy Rezavá ústa / Magická dekáda Pragovka 2011–2021 s originály uměleckých děl od rezidentů a rezidentek Pragovky na obálkách.

Návštěvníci budou moci opět nahlédnout do těch nejosobnějších míst umělkyň a umělců, jejich ateliérů, kde svá díla pro tento jeden den v roce často prezentují formou malých výstav nebo site-specific instalací. Svou účast na letošním ročníku potvrdilo už více než 30 umělkyň a umělců.

Pragovka Gallery a The White Room na Kolben Open také zahájí výstavu Pole v množném čísle / Velká voda. Představí na více než 1100 m2 díla celkem 33 umělkyň a umělců, kteří byli odbornou komisí vybráni na základě otevřeného open callu. 

Na celý den jsou připraveny výtvarné workshopy pro děti a otevřená malířská zóna pod vedením zkušených lektorů a umělců.  Děti budou moci navštívit také divadelní představení Špílmachr od Studia DAMÚZA. Skrytá tajemství industriálního areálu na prohlídce prozradí historik architektury Lukáš Beran. 

Pomyslným zlatým hřebem letošního Kolben Open bude dražba deseti kusů limitované edice knihy Rezavá ústa / Magická dekáda Pragovka 2011–2021 s originály uměleckých děl od rezidentů a rezidentek Pragovky na titulkách.

Celodenní program zakončí koncert kapel Ježíš táhne na Berlín a Mutanti hledaj východisko.

Vstup na akci je zdarma. Více na www.kolbenopen.cz