Mladý britský písničkář Cavetown zazpívá o tom, o čem mladí neradi mluví

26. únor 2019, 14:34
Mladý britský písničkář Cavetown zazpívá o tom, o čem mladí neradi mluví

Indie-popová tvorba dvacetiletého britského hudebníka Robina Skinnera vystupujícího pod pseudonymem Cavetown vzniká v jeho ložnici, ale slyšet by ji měl celý svět.

Jako Cavetown tvoří od roku 2013, kdy začínal na YouTube s covery svých oblíbených písní. Od té doby vydal čtyři originální desky včetně té poslední „Lemon Boy“. Jeho pražská koncertní premiéra proběhne 14. srpna 2019 v Cross Clubu v rámci série UpTONE. Vstupné je volné, stačí se registrovat na stránce fource.cz.

Skinner pochází z hudební rodiny a svůj hudební talent začal rozvíjet už jako malý kluk. Jako první mu padlo do ruky ukulele a na Youtube začal sdílet covery oblíbených písní například od Twenty One Pilots nebo Eda Sheerana. Tam také získal silnou fanouškovskou základnu, se kterou sdílí své příběhy z každodenního života. Aktuální deska „Lemon Boy“ je doposud jeho nejpestřejším dílem. Na nahrávce mícha folkové písničkářství, indie elektroniku a popové melodie, které doprovází zasněné vypravování o dospívání.
 
Hudba Skinnerovi pomáhá vyrovnávat se s nástrahami skutečného světa: „Zpívám o věcech, které se mi dějí a o kterých je pro mě těžké hovořit jinak než v písních. Proto je moje tvorba tak otevřená, od srdce. Myslím, že právě proto ji lidé poslouchají. Stejně jako já někteří mohou mít problém s vyjadřováním pocitů. Když o tom uslyší skladbu, třeba jim to v něčem pomůže,“ nechal se slyšet.