Miro Žbirka vystoupí se svými největšími hity ve Vsetíně

27. srpen 2014, 12:26
Miro Žbirka vystoupí se svými největšími hity ve Vsetíně

Valašské záření, tradiční kulturní akce napříč žánry pro všechny generace, kterou se Vsetíňané loučívají s prázdninami, letos nabídne jako hlavní tahák koncert Miroslava Žbirky s kapelou, který se uskuteční v pátek 5. září od 19.00 hodin ve velkém sále DK Vsetín.

Jednotícím podtitulem letošního ročníku bude „Made in Czechoslovakia“ prozrazující, žezavzpomínáme na staré časy česko-slovenské vzájemnosti.

Miro Žbirka, zpěvák a skladatel známý pod přezdívkou „Meky“, který v loňském roce oslavil své šedesáté narozeniny, je legendou československé pop music a stálicí naší hudební scény již od 70. let.

Pochází ze smíšeného manželství. Je synem Slováka Šimona Žbirky a Angličanky Ruth Galeové. Své písně tak velmi často zpíval a zpívá v obou jazycích svých rodičů.Miroslav má dva starší bratry – Antona a Jasona, kteří ho přivedli k hudbě. Díky své matce ovládal aktivně angličtinu a ve svých hudebních začátcích tak hrával písně The Beatles a dalších západních kapel.

Spolu s Jánem Lehotským a Marikou Gombitovou stál u zrodu kapely skupiny Modus. Většinu kariéry pak od roku 1980 strávil jako sólový zpěvák a o dva roky později se stal prvním slovenským Zlatým slavíkem. Po Waldemaru Matuškovi byl druhý, kdo dokázal porazit Karla
Gotta. V současnosti žije a bydlí se svou rodinou v Praze.

Na svém kontě má desítky hitů, nejslavnějšími jsou dodnes Balada o poľných vtákoch, Denisa, Biely kvet, Atlantída, Múr našich lások, 22 dní či Katka. Na tyto melodické hity a spousty dalších i z posledního tvůrčího období zpěváka se můžete těšit 5. září ve vsetínském domě kultury, kde Miro Žbirka se svou kapelou vystoupí v rámci Valašského záření.

Předprodej vstupenek probíhá v kině Vatra. Více informací na www.dkvsetin.cz.