Mig 21 vydávají nové studiové album Džus noci a v říjnu vyrazí na turné

24. září 2021, 23:54
Mig 21 vydávají nové studiové album Džus noci a v říjnu vyrazí na turné

Skupina Mig 21, která sama sebe nazývá jako "chlapecká, taneční, pěvecká a striptérská skupina z Prahy 5-Smíchova", chystá po sedmi letech nové studiové album Džus noci. V pořadí již pátá řadová deska bude obsahovat 12 skladeb.

Objeví se zde nové i starší písně, které kapela hraje na svých koncertech a fanoušci je můžou znát i z různých médií, kde se těšily velké oblibě, jako jsou Svoboda není levná věc, Hyjé! nebo Těsně vedle sebe!

Novinku Džus noci uvede na trh singlovka Hádej, co žena žádá, ke které vzniká animované lyric video pod taktovkou talentovaného Matyáše Vordy, kterého budou hudební fanoušci znát především z kapely Mandrage.

"Čtyři písně jsme měli hotové už před tím pandemickým časem, ale těch zbylých osm věcí vznikalo v atmosféře, kdy nešlo koncertovat, kdy jsme si nemohli být jisti, jestli se nám ten team kolem kapely nerozutíká někam za jistějším výdělkem, kdy se člověk probudil a věděl, že jediné, co ho drží nad vodou je, že má rozdělanou písničku a kdyby neměl, tak by se nejspíš uchlastal k smrti," popisuje vznik desky Jiří Macháček.

To, že Džus noci je pestrobarevné album, potvrzuje i řada hostů, které zde můžete slyšet, v čele s Erikou Stárkovou, Marthou Issovou, Matějem Ruppertem a Radkem Škarohlídem, ale zároveň se nahrávek chopila i řada různých hudebních producentů jako jsou Tomáš Konůpka, Lukáš Chromek či Roman Holý.

Autorem textů je herec, zpěvák a frontman skupiny Jiří Macháček, hudbu složil Tomáš Polák, který k chystané novince dodává..

"Chtělo to proniknout do hloubky a přitom zůstat na povrchu a pak potvrdit a přetvořit mělkost hudebního díla v působivý diadem kaskády not. Takové to tušení opravdovosti, které ve skutečnosti mělo jediný cíl, nezbláznit se z volného času, který se v lednu 2020 objevil."

Album Džus noci vyjde 24. září a předznamená turné, které začne koncertem 8. října ve Svitavách a skončí tradičním pražským trojkoncertem v Lucerna music Baru 25. listopadu.

Termíny koncertů PODZIM 2021:

8.10.              SVITAVY
9.10.              TŘEBÍČ
15.10.            VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ
16.10.            KRNOV
22.10.                       PLZEŇ
23.10.                       HOŘOVICE
29.10.                       OLOMOUC
6.11.              KARLOVY VARY
10.11.                       BRNO
11.11.                       BRNO
12.11.                       LIBEREC
19.11.                       PARDUBICE
20.11.                       OSTRAVA
23.11.                       PRAHA
24.11.                       PRAHA
25.11.                       PRAHA

Veškeré informace na www.mig21.cz a sociálních sítích kapely.