MIG 21 představují nový singl Hyjé

28. červen 2019, 14:42
MIG 21 představují nový singl Hyjé

Mig 21 vzdávají novinkou Hyjé! poctu westernovým filmům. Na podzim s ní vyrazí na turné

„Ještě žijem, ještě naděje jsou,“ zpívá Jiří Macháček v novém singlu Mig 21 s názvem Hyjé! Píseň, která posluchače svou atmosférou přenese na Divoký západ, zároveň slouží jako pozvánka na chystané podzimní turné, jehož vrcholem bude tradiční trojkoncert v pražském Lucerna Music Baru.

Novinka Hyjé! volně navazuje na předchozí singl Hurá!, což přiznává i zpěvák Jiří Macháček.  „Že po jarním Hurá! Tour musí následovat podzimní Hyjé! Tour, to nám doklaplo logicky. Ale z toho zase logicky vyplynulo, že musíme natočit píseň s názvem Hyjé!,“ přibližuje se svou typickou nadsázkou.

Autorem písně s nádechem italského spaghetti westernu je kytarista Mig 21 Tomáš Polák, spolu s ním se produkce ujal Tomáš Konůpka ze skupiny Mydy Rabycad. „Náladou i kytarovým riffem jde svým způsobem o poctu Ennio Morriconemu a filmům, které režíroval Sergio Leone. Písnička připomíná westerny které máme všichni rádi,“ osvětluje Polák pozadí jejího vzniku.

 O tom, že se jedná o skladbu s pozitivním poselstvím, není pochyb už z jejího hravého, filmově monumentálního zvuku. Potvrzuje to i její hlavní textový motiv „Ještě žijem, ještě naděje jsou“ a optimistický tón hlasu Macháčka. „Když se kdokoliv z nás ocitne v nějaké neřešitelné situaci, nesmí to vzdát, protože naděje vždycky jsou,“ objasňuje Polák.

 Zcela jistě zazní song také na podzimním Hyjé! Tour, se kterým bude kapela v říjnu a listopadu brázdit republiku. V Brně a Praze si pro velký zájem střihne koncertní hattrick. V jihomoravské metropoli bude v polovině listopadu po tři večery okupovat Flédu, v hlavním městě šňůru zakončí již tradičními koncerty v Lucerna Music Baru. Vstupenky jsou již v prodeji.

 Na novém albu, jehož je singl Hyjé! předzvěstí, skupina aktuálně pracuje. Ještě předtím však aktuální píseň opatří videoklipem, který natočí během léta a fanouškům ho představí v září. „A teď už hurá, teda hyjé, na letní festivaly, kde budeme hrát, logicky, i novou píseň Hyjé!” uzavírá zvesela Jiří Macháček.

Hyjé! Tour

4. 10. České Budějovice – KD Vltava
5. 10. Písek – KD Písek
11. 10. Jičín – Masarykovo divadlo
12. 10. Jablonec nad Nisou – klub Woko
18. 10. Ostrava – Garage Music Club
19. 10. Ostrava – Garage Music Club
1. 11. Velké Meziříčí – Jupiter Club
7. 11. Olomouc – S-klub
8. 11. Olomouc – S-klub
14. 11. Brno - Fléda
15. 11. Brno – Fléda
16. 11. Brno – Fléda
22. 11. Domažlice – MKS Domažlice
23. 11. Plzeň - Depo 2015
26. 11. Praha – Lucerna Music Bar
27. 11. Praha – Lucerna Music Bar
28. 11. Praha – Lucerna Music Bar