Michal Dvořák a Jaroslav Svěcený připravují nové album k projektu Vivaldianno s hvězdným obsazením.

9. březen 2015, 13:14
Michal Dvořák a Jaroslav Svěcený připravují nové album k projektu   Vivaldianno  s hvězdným obsazením.

Když se člověku daří, povzbuzuje to jeho kreativitu. O tom svědčí práce autorů projektu Vivaldianno, Michala Dvořáka a Jaroslava Svěceného na novém albu, které vzniká v barrandovském studiu First Floor.

Vivaldianno - Město zrcadel - nejnovější multimediální a multižánrový projekt hudebního skladatele, producenta a hráče na klávesové nástroje Michala Dvořáka (Lucie) a houslového virtuosa Jaroslava Svěceného - je spojením vážné i rockové hudby, projekcí, animací, moderního tance i mluveného slova ve službách trochu mrazivého příběhu o nadějích a ztrátách barokního génia Antonia Vivaldiho.

Program nabitý intenzivními přípravami na turné ani vlastní sólové projekty obou hlavních protagonistů je neodradily od myšlenky na nové album. Na nahrávání v barrandovském studiu First Floor se kromě Michala Dvořáka a Jaroslava Svěceného podílí i řada hostujících umělců – světoznámé Heroldovo Kvarteto, vynikající rockový kytarista Jiří Janouch, ale také Karel Holas ze skupiny Čechomor.

Kombinace tak žánrově vzdálených hudebníků slibuje skutečnou lahůdku a naplnění představ tvůrců o multižánrovém projektu.

Je to zvuková alchymie, každý z nás tvoří svou vlastní hudbu a dohromady nám vznikají skvělé nápady. Nejen české, ale dokonce světové“, říká s úsměvem Michal Dvořák. „S našimi sólisty – Tinou Guo(USA) a Li Chuan Yunem (CHN) jsme propojení prostřednictvím rychlých internetových linek a to nám umožňuje být s nimi v kontaktu a zároveň i vzdálené nahrávání ve studiu tady v Praze“, přibližuje proces Michal Dvořák.

Celková sestava každopádně slibuje silný zážitek. Nové album bude navazovat na turné, během kterého zahraniční umělci natočí své sólové party a CD vyjde na podzim letošního roku.

Nahrávka vzniká ve zvukové režii Jiřího Janoucha a ve spolupráci s ČT vznikne v rámci turné k albu i live DVD. Jednoznačně nejlepší ochutnávkou k připravovanému albu bude česko - slovenské turné, které startuje v květnu 2015. 

VIVALDIANNO 2015 - MĚSTO ZRCADEL – KONCERTNÍ TURNÉ SE ZAHRANIČNÍMI SÓLISTY

4. 6. 2015 Bratislava, Hala Istropolis

6. 6. 2015 Ostrava, Hala Gong

8. 6. 2015 Brno, Hala Rondo

10. 6. 2015 Praha, O2 Aréna

11. 6. 2015 Plzeň, Hala TJ Lokomotiva