Mezigalaktická cesta vesmírem s “nafukovačkou” poprvé v Česku, to je spolu se světelnými show festival Let It Roll

30. červenec 2019, 15:13
Mezigalaktická cesta vesmírem s “nafukovačkou” poprvé v Česku, to je spolu se světelnými show festival Let It Roll

Festival Let It Roll opět ohromí designem a architekturou svých stagí

 

  • Účastníci se letos nově mohou těšit na nafukovací element na hlavní stagi. Jde o na míru dělanou speciální dekoraci. 
  • Tato “nafukovačka” bude v České republice použita vůbec poprvé. Stojí za ní firma Airworks Inflatables z Nizozemska, která patří mezi špičky v oboru. 
  • “Nafukovačky” tohoto typu jsou k vidění ojediněle. Vedle letošního Let It Rollu například na Tomorrowlandu, festivalu EDC v Las Vegas a některých dalších. 
  • Mainstage je veliká na šířku 50 metrů a na délku 15 metrů.
  • Stavba stage začala 15. července a bez přestávek trvá až do festivalu.
  • Dohromady včetně stagehands se přímo na místě na stavbě podílí cca 100 lidí.
  • Letos se návštěvníci mohou těšit na mezigalaktickou cestu vesmírem. Vizuální stránku letos organizátoři přenesou do 3D grafiky oproti předchozímu ročníku, kdy téma bylo znázorněné v 2D stylu. Cílem je vyvolat v divácích dojem, že s lodí opravdu letí. 
  • Designérem hlavní stage je Martin Káňa, který je propojen zejména s děním v kulturním centru Trafačka.
  • Práci na samotné vizuální stránce ceremonie má na starosti celkem 8 lidí a pracují na ní měsíc v kuse. Zvukovou stránku pak organizátoři ladí téměř půl roku s předními zvukovými designéry, producenty a vokalisty.

 

Milovice, 30. 7. 2019 – Festival Let It Roll se blíží a s ním i velkolepá show, k níž neodmyslitelně patří unikátní a designově vyšperkovaná hlavní stage. V současné době je dokončení nového konceptu stagí v rukou architektů specializujících se na design a stavbu hudebních areálů. Návštěvníci se tak mohou těšit na ohromující hudební i vizuální efekt. 

Drum and bassová akce světového formátu vypukne už za několik dní na letišti v Milovicích ve Středočeském kraji. Prodloužený víkend nabitý elektronickou hudbou začne ve čtvrtek 1. srpna a potrvá až do neděle 4. srpna. Návštěvníci se mohou těšit na nejdesignovější festivalovou stage ve Střední Evropě. Ta už řadu let oslňuje především svou unikátností, originalitou a zároveň velikostí, která letos do šířky soupeří s velikostí hokejového hřiště. 

Hlavní stage Mothership i letos opět bude hostit zahajovací ceremoniál, který doprovodí obrovská světelná show. Tu připravuje tým profesionálů. „Fanouškům přinášíme další kus příběhu, který hltají všemi smysly. Na hudbě pracuje několik předních producentů a návštěvníci se mohou těšit na jména, jako je Hybrid Minds & InsideInfo s trackem The Gathering, Abis s peckou Ignition, Icicle s To The Stars a mnoho dalších,“ říká zakladatel festivalu Zdeněk Souček. 

Již tradičně každý ročník festivalu rozvíjí příběh, který započal před několika lety. Letos odveze mateřská loď Mothership účastníky do dalekých hudebních vesmírů, kde objeví další hudební zákoutí elektronické hudby. S tím souvisí i koncept tří hlavní stagí, jejichž design nemá ve Střední Evropě obdoby. „Festival si lidé oblíbili kromě hudby právě i díky festivalovému příběhu, který staví na kontrastu robotů versus lidí. Není to jen o hudbě, ale také o propracovaném designu jednotlivých stagí,“ dodává Souček. 

Organizátoři letos připravili pro návštěvníky sedm stagí. Na hlavní Mothership proběhne již zmíněná úvodní ceremonie a lidé zde najdou vše od liquidu, přes mainstream, až po neurofunk. Dále se účastníci mohou zastavit na Templu, kde zažijí mainstream a jumpup nebo Portalu s deepem, techstepem a či neurofunkem. „Obdobně jako loni jsme i letos otevřeli Freedom music stage, kde se lidé mohou inspirovat různými žánry, ne jen drum and bassem, ale jakoukoliv hudbou přes house až po techno. V Temple zase v sobotu proběhne TOP 10 DNB Show, tedy vyhlášení ankety nejlepších drum and bassových tracků historie, které se zúčastnilo několik tisíc fanoušků. Ani zde nebudou návštěvníci ochuzeni o audiovizuální prožitek,“ uzavírá ke konceptu stagí Tomáš Nezval, kreativní ředitel Let It Rollu. 

Let It Roll 

Kdy: 1.–4. srpna 2019

Kde: Milovice (u Prahy)

Let It Roll festival je největší drum & bassový festival na světě s řadou mezinárodních ocenění, který se v Česku koná už dvanáctým rokem. Festival je kromě toho, že ho navštěvují lidé z celého světa (64 zemí, kteří tu utratí přes 155 milionů korun), zajímavý i tím, že zavedl cashless systém (už třetím rokem). Má také nejdesignovější hudební stage v Česku a zejména ve světě je proslulý svými audiovizuálními show. www.letitroll.cz