Metal Gojira i divoženka s houslemi. Trutnoff Open Air přitvrzuje. A oznamuje první pětku českých headlinerů.

2. červen 2015, 12:07
Metal Gojira i divoženka s houslemi. Trutnoff Open Air přitvrzuje. A oznamuje první pětku českých headlinerů.

Nejstarší hudební přehlídka svého druhu v zemi, Trutnoff Open Air Festival, který se uskuteční od 20. do 23. 8., přitvrzuje.

„Na začátku měsíce června, ke dni dětí přitvrzujeme. Přijedou francouzští představitelé moderního metalu Gojira, kteří ukazují nové směry, kudy by se jedna z odnoží metalu mohla ubírat. Jsou dokladem toho, že svěží vítr může přijít i ze země Keltů, Franků a galského kohouta. Nejsou to žádní chroptiči a ortodoxní pohupovači hlavou, ale moderní metal," uvádí k tomu zakladatel festivalu Martin Věchet.

Legendární festival rovněž oznamuje první pětku tuzemských headlinerů. Trutnoff Open Air, přezdívaný také jako Český Woodstock, ozdobí Čechomor, Dan Bárta s Illustratosphere, David Koller nebo divoženka s houslemi Iva Bittová s Čikori. Scházet nebudou ani undergroundoví Plastic People, kteří nepřímo stáli u zrodu tohoto festivalu. Již dříve pořadatelé přehlídky, jejíž kořeny sahají do osmdesátých let minulého století, oznámili jako svou hlavní letošní kapelu britské The Prodigy nebo v Čechách poprvé vystupujícího židovského představitele „chasidského reggae" Matisyaha a neopunkové New Found Glory.

Permanentka na celý čtyřdenní festival v tuto chvíli stojí 1200 Kč a lze ji zakoupit na stránkách festivalu www.festivaltrutnov.cz nebo telefonicky na čísle 608 711 710. Ve vybraných předprodejních místech budou vstupenky k dispozici za 1300 Kč, na místě pak bude lístek stát 1500 Kč. Parkování a kempování je zdarma. 

Howgh!