Město s Mamutí historií

2. leden 2022, 22:34

Vydejte se s vlakovým dopravcem Leo Express poznat město Přerov, které pro vás možná není typickou turistickou destinací. Přesvědčte se o opaku!

Každé město má nějaké to svoje tajemství. Někde se po nocích prochází Bílá paní, jinde mají hastrmana a jsou i místa, kde je údajně zakopán zlatý poklad. Také Přerov je spojován s nejednou legendou. Nad řekou Bečvou prý kdysi sedávali hastrmani a v oblasti Předmostí najdete jeskyni, kde údajně přebývali ďáblové. Vydejte se vlakem Leo Express prozkoumat zákoutí tohoto tajemného města.

leo_01

Cesta do pravěku

Předmostí je dnes druhou nejlidnatější částí Přerova. Koncem 19. století tu probíhal archeologický výzkum, který odhalil pozůstatky tábořiště lovců mamutů. Jedná se o druhé nejvýznamnější archeologické naleziště u nás, hned po tom ve Věstonicích.

Chcete-li se o našich předcích dozvědět ještě víc, vydejte se po naučné stezce Předmostím až do pravěku. Trasa dlouhá osm kilometrů obsahuje devět zastavení a zabere vám zhruba tři hodiny. Její začátek najdete jen pár metrů od městského hřbitova u plastiky Sonda do pravěku. Součástí stezky je například i třímetrová betonová socha mláděte mamuta.

leo_02

Téměř až na začátek této stezky vás doveze bezpečně a pohodlně vlak Leo Express, kde se o vás během cesty postará ochotný palubní personál.

leo_03

Koupit jízdenku >