Mělnické vinobraní - 3 dny plné zážitků v centru města

9. září 2019, 3:37
Mělnické vinobraní - 3 dny plné zážitků v centru města

Tradiční třídenní slavnost vinařů, dobrého vína a zábavy, multižánrový program na 3 scénách a gastronomické speciality – to vše je Mělnické vinobraní.

Mělnické vinobraní je nejstarší a zároveň jedna z největších slavností tohoto typu v celé republice. Každý rok se snažíme přinést nějaké novinky do organizace a programu.

Široký program, který letos akcentuje mimo jiné mezinárodní spolupráci s partnerskými městy, jistě uspokojí fanoušky všech uměleckých žánrů, historie, trhů nebo výtvarných dílen pro děti.

Vedle jarmarku, stánků s burčákem a gastronomickými specialitami lze v ulicích historického centra narazit na flašinetáře, sokolníka či pouliční umělce.

Pro degustaci kvalitních vín cechu českých vinařů je vyčleněna klidová zóna na radničním dvoře, kde si návštěvníci budou moci oddychnout od shonu slavností a mimo vína ozkoušet a vychutnat řadu gastronomických specialit.

Tři hudební scény opět žánrově pokrývají celé spektrum, od folkloru a dechovky, přes cimbálovku, swing a velký orchestr z německého Oranienburgu, mainstreamový pop, rock, až po moderní žánry. Návštěvníci se mohou těšit mimo jiné na kapelu Jelen, Iné kafe, Lenny, Monkey Business, PSH a Polemic.

Foto Petr Luňák, Martin Šimral