Máte rádi bílé pláže? Najdete je na Maledivách nebo Zanzibaru

18. březen 2021, 22:09
Máte rádi bílé pláže? Najdete je na Maledivách nebo Zanzibaru

Je pravdou, že doba covidová negativním způsobem poznamenala cestování. Na druhou stranu běžné evropské metropole řada cestovatelů vyměnila za skutečnou exotiku, která je stále otevřená a přístupná. Pokud tedy patříte mezi milovníky bílých pláží a průzračného moře, přinášíme vám dva zaručené tipy. Jsou to Maledivy a Zanzibar.

Poznejte Maledivy od A až do Z

Krmení rejnoků, šnorchlování, čas strávený v originálních lázních a rybaření. Tak přesně takhle může vypadat vaše dovolená na Maledivách. Ta se zaručeně stane tou nezapomenutelnou. Maledivy jsou příslibem nevšedních zážitků, a to především díky několika vybraným místům, která samozřejmě můžete navštívit.

  • Palác Utheemu Ganduvaru
  • South Malé Atoll
  • Ari Atoll
  • Faafu

Ve výčtu takových působišť by šlo samozřejmě pokračovat, ať už to bude město Male nebo jiné unikátní ráje pro potápěče. Maledivy, to je i vynikající gastronomie, krásné počasí v podstatě kdykoliv během roku a v neposlední řadě příjemná exkluzivita ubytovacích zařízení. Na Maledivách jednoduše prožijete dech beroucí dovolenou.

Zanzibar jako dobrá alternativa

Nejsou to pochopitelně jenom Maledivy zmiňované výše. Oslovit vás může i překrásný Zanzibar. Ostrov s bezpočtem jedinečných pláží. Právě v jejich prostředí se budete moci oddávat příjemné relaxaci nebo vsadíte na vodní aktivity, potápění a mnohé další činnosti. Mezi populární pláže se řadí tyto:

  • Kendwa Beach
  • Nungwi
  • Jambiani
  • Matemwe a ostatní

Od bílých písečných pláží je to jenom kousek k jiným zajímavostem, ať už jde o historické památky nebo přírodní skvosty. Zanzibar si vás zkrátka podmaní ve všech směrech a stane se nevšední exotickou dovolenou. Jestliže chcete poznávat korálové ostrůvky a krásná místa výše popisovaných exotických destinací, najděte si vhodné zájezdy.

Dnes máte možnost využít řady specializovaných serverů, které nabízí vyhledávání zájezdů na základě nejrůznějších kritérií. Třeba takový cKlub.cz kromě jiného přidává ještě praktické průvodce pro jednotlivé destinace. To znamená, že se na plánovanou dovolenou na Maledivách nebo Zanzibaru můžete připravit do toho nejmenšího detailu. Navíc získáte i praktickou inspiraci na cesty.