Masopust – další nálož kultury v Lovosicích

20. únor 2023, 9:54
Masopust – další nálož kultury v Lovosicích

Měsíc březen, jak už to bývá je ve znamení různorodých akcí. Nejinak je tomu u nás. Období masopustu je jedno z nejfrekventovanějších. Dne 3. března se v prostorách LOVO Divadla uskuteční reprezentační ples města. Již 11. ročník slibuje skvělou muziku v podání Originál Havlovka bandu, vystoupení české, Marilyn Monroe“ zpěvačky Světlany Nálepkové, bohatou tombolu a samozřejmostí je půlnoční překvapení. V neděli 5. března se na stejném místě odehraje maškarní pro děti organizované sdružením Mozaika. Kdo si chce protáhnout tělo a dozvědět se něco o metodě Čchi-kung, může se přihlásit v Centru kultury Lovoš a navštívit Čína fest cvičení.

Všechny ženy, ale pochopitelně nejen ty, jsou zvány na MDŽ 8. 3. v 17 h. Hudbu obstará známé Duo Colours a tak můžeme očekávat krásné taneční melodie. Dne 9. března pokřtí v LOVO Divadle herec a hudebník Václav Kopta první CD gymnaziálního pěveckého sboru Tutti Pazzi. Součástí bude též beseda s populárním moderátorem. V LOVO Galerii se od 18 h uskuteční vernisáž skladatele, malíře, dramatika a vysokoškolského pedagoga prof. Vladimíra Franze. Prodejní výstava Dotýkání bude představovat akvarelovou tvorbu tohoto umělce.

Další ples, tentokráte pod taktovkou 1. ZŠ Sady pionýrů, bude v pátek 10. března. Zváni jsou všichni přátelé školy jakož i široká veřejnost. O hudební doprovod se postará skupina Impulz, nebude chybět tombola ani klasické předtančení.

Oblíbená divadelní společnost Háta přiveze do Lovosic představení Svatba bez obřadu – a to 11. března od 18 hodin. V pátek 17.3. proběhne v LOVO café další Open Mike, tentokrát s bluegrassovým Cobblestone. Můžete se tak těšit na hudební smršť. Následný den opět v LOVO Divadle si na své přijdou vyznavači disca, kteří se mohou vyžít v retro tančírně. Pro náruživé hraje DJ Roga, DJ Algo a DJ Copas.

Pravidelné přednášky přináší Městská knihovna, která nabídne 7.3. náhled do historie zámeckého areálu v Lovosicích. Přednáší doktor Kamil Podroužek z katedry historie PF UJEP Ústí nad Labem. Týden na to 14.3. nám Dana Šimková coby Marie Terezie přiblíží každodenní život princezen v 18. století.

Zaběhlým standardem jsou pátky v LOVO Café se světovými melodiemi kytaristy Martina Hávy a Open Mike evergreenů v podání Ády Škardy a jeho bandu. Měsíc uzavře 24. 3. jarní bál se skupinou Kadet a hned v neděli si můžete přijít i s ratolestmi odpočinout na Sváťovo dividlo.

Další info k akcím naleznete na webu Centra kultury LOVOš a na FB.