Lyžování bez podmínek

15. únor 2022, 13:15

Skvělou zprávou pro všechny vyznavače zimních sportů je, že vláda s přihlédnutím k aktuálnímu vývoji pandemie covidu-19 zrušila povinnost prokázat se certifikátem o platném očkování nebo o prodělané nemoci při vstupu do restaurací, služeb, na kulturní, sportovní a další akce, a tedy i při prodeji jízdného na lanové dráhy a lyžařské vleky.

lipno_noc

Možnost užít si lyžování bez podmínek, tak mají nyní všichni, a to je určitě dobře,“ říká tisková mluvčí Skiareálu Lipno Olga Kneiflová a dodává „Nic už nebrání tomu vyrazit za sportem do čisté šumavské přírody našeho skiareálu a užít si všech aktuálně 11 km perfektně upravených sjezdových tratí. Při nákupu skipasu ani namátkově v areálu už nebudou probíhat žádné kontroly.“ Zcela pro všechny je tak otevřen jeden z nejmodernějších skiareálu v České republice, a to denně od 8.30 do 16 hodin, pro večerní lyžování pak od 18 do 21 hodin.

Pro ty, kteří dávají přednost běhu na lyžích je připraven běžkařská areál Běžky Pasečná. Aktuálně nabízí tratě pro klasický způsob i bruslení, a to v celkové delší více než padesát kilometrů.

stezka

Až na vrcholky stromů

Již desátým rokem se pyšně ční nad Lipnem. Řeč je o lipenské dominantě, Stezce korunami stromů, která je otevřena i v zimním období denně od 10 do 16 hodin. V pravidelných intervalech k ní z centrálního parkoviště a nového dopravního terminálu jezdí Stezkabus, a doveze tak třeba i maminky s kočárky.

Foto: ©Lipno Servis