Lucerna Music Bar oslaví 20 let. Pogratulovat přijede i Marina and the Diamonds

7. červenec 2015, 15:14
Lucerna Music Bar oslaví 20 let. Pogratulovat přijede i Marina and the Diamonds

Pražský Lucerna Music Bar oslaví na podzim 20. výročí existence sérií dvaceti koncertů. Prvním zveřejněným jménem narozeninové série je velšská zpěvačka Marina and the Diamonds, která přijede do Prahy 11. prosince v rámci Neon Nature Tour k novému albu Froot.

Oslavy 20. narozenin Lucerna Music Baru budou probíhat od září do prosince. „Rádi bychom kulatiny s našimi návštěvníky pořádně oslavili, a proto jsme připravili sérii dvaceti narozeninových koncertů, v rámci které se v Lucerna Music Baru představí zahraniční i domácí umělci. Máme radost, že klapnul koncert Marina and the Diamonds, která je v současnosti na vrcholu kariéry a jejíž nová deska Froot zaznamenala nadšené ohlasy,“ představuje za Lucerna Music Bar narozeninový plán Jaromír Telenský. „Další koncerty výroční série odhalíme postupně v průběhu několika týdnů a pro návštěvníky chystáme i narozeninové specialitky,“ doplňuje Telenský.

Marina and the Diamonds je umělecké jméno velšské zpěvačky a skladatelky Mariny Lambrini Diamandis. Dcera Velšanky a Řeka se hudbě intenzivně věnuje už od útlého mládí. Účinkovala v pěveckých souborech, studovala hudbu na University of East London a před tím, než se rozhodla věnovat vlastní tvorbě, prošla řadou konkurzů. Inspirována příkladem amerického umělce Daniela Johnstona se brzy naučila skládat, hrát na klavír, produkovat a nahrávat si demosnímky. Své debutové EP v DIY stylu vydala v roce 2007 na svém Myspace profilu.

Zlom v kariéře této talentované hudebnice přišel v roce 2009, kdy skončila druhá v prestižním výběru hudebních talentů BBC Sound of 2010. O rok později vtrhla jako velká voda na britskou hudební scénu s debutovou studiovkou The Family Jewels, která se vyšplhala na 5. místo britského žebříčku. Její druhá deska Electra Heart, vydaná v roce 2012, dosáhla dokonce na samotný vrchol UK Albums Chart.

Třetí nahrávka Froot vyšla 13. března letošního roku a zaznamenala kromě velkého úspěchu na americkém trhu (8. místo v Billboard 200) také nejlepší hodnocení od hudebních kritiků. Marina na nové desce spojuje současný pop s alternativnějšími zvuky a aranžemi a dává více prostor svému výjimečnému hlasu. Sama napsala všech dvanáct skladeb a album také produkovala ve spolupráci s Davidem Kostenem. Na rozdíl od předešlých nahrávek jsou všechny písně natočené živou kapelou.

Marina and the Diamonds sebe sama označuje jako „indie umělkyni s popovými cíli“. O tom, že se cíle této ambiciózní zpěvačce daří plnit na výbornou, svědčí nejen výše vyjmenované komerční úspěchy nahrávek, ale také desítky miliony zhlédnutí na YouTube, předskakování Coldplay nebo Katy Perry a vystupování na prestižních hudebních festivalech jako Coachella a Glastonbury. 11. prosince nás čeká v Lucerna Music Baru vystoupení zářivé hudební komety, která se zdá být v té nejlepší formě!

Předprodej vstupenek bude zahájen 10. července v 11:00. Vstupenky za 790 Kč (+ poplatky) budou k zakoupení na pokladně a webu Lucerna Music Baru a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim. Vstupenky na pokladně Lucerna Music Baru zakoupíte bez poplatku.

www.marinaandthediamonds.com

www.facebook.com/marinaandthediamonds