Lodí po Labi za vyhlídkami Českého středohoří i za památkami Litoměřic!

18. červenec 2018, 22:38
Lodí po Labi za vyhlídkami Českého středohoří i za památkami Litoměřic!

Máte chuť se projet lodí po jedné z nejdelších českých řek se sklenkou vína v ruce? Chcete se přitom kochat nádhernými výhledy do okolí?

Vyplujte lodí Porta Bohemica nebo Poseidon. Celé léto jezdí mezi Litoměřicemi a Ústím nad Labem od středy do neděle. Lodní linka DÚK vyplouvá z Ústí nad Labem v 9:20, při nedostatku vody v 10:05 z Vaňova, kam vás přepraví autobus. V Litoměřicích je o cca tři hodiny později.  Z opačného směru loď vyplouvá ve 14:30.

Výlet lodí lze kombinovat i s cyklistikou nebo turistikou. Kolo vám na palubu bez problémů vezmou a vy si tak můžete část nebo celý úsek lodní trasy projet na kole po Labské stezce. Turistům se nabízí možnost vystoupit ve Velkých Žernosekách a vystoupit si na Kalvárii nebo se přepravit přívozem do Malých Žernosek a vyrazit do Oparenského údolí, případně vystoupat až na samotný Lovoš.

02lod

Pokud máte raději cyklotoulky po okolí, využijte víkendový cyklobus do Českého středohoří! Ten vyráží o víkendu 3x denně z Roudnice nad Labem (vždy v 8:00, 10:00 a 12:00) přes Litoměřice, kde je o 30 minut později a pokračuje až do Velemína nebo Lovečkovic.

Jednotlivé druhy dopravy – loď, autobus, vlak nebo turistický motoráček lze navíc využívat v rámci Jednodenní síťové jízdenky, která vašemu celodennímu výletu nabídne výhodnější cenu než několik jednotlivých jízdenek. K zakoupení je na nádražích nebo na lodi.

Více na www.stredohori.cz