Listopad přeje výletům. Kam se vydat?

28. listopad 2018, 22:08
Listopad přeje výletům. Kam se vydat?

Také vás děsí představa, že výlety končí, příroda se pomalu ukládá ke spánku a vy budete po další 4 měsíce trávit čas doma? Tak na ni honem rychle zapomeňte. Vydat na výlet se totiž můžete i v listopadu. Prozradíme vám, kde mají ještě otevřeno a kde to stojí za to i v pošmourném počasí.

Z Karlštejna rovnou do Ameriky

Jeden z nejkrásnějších hradů u nás vám otevře své brány i teď v listopadu a vlastně po celou zimní sezónu. Do dob vlády Karla IV. vás přenese prohlídková trasa "Soukromé a reprezentační prostory císaře Karla IV.", a to o víkendech mezi 10-15 hodinou. Okolí Karlštejnu je nádherné, takže doporučujeme hned po prohlídce vyrazit třeba k lomu Velká Amerika, kam se dostanete asi hodinovou procházkou přes obec Mořina.

Stezka korunami stromů

Jaké to asi je procházet se mezi korunami stromů? To můžete zjistit i teď na nejznámější stezce korunami stromů na Lipně, která je otevřená celoročně. Projděte se po téměř 400 metrů dlouhé dřevěné stezce, nadýchejte se čerstvého lesního vzduchu a pokochejte se malebnou krajinou. Víte, že z tamní vyhlídkové věže dohlédnete až na vrcholky Alp?

Opárenské údolí

Ať už dáváte přednost cyklovýletům po Česku, nebo pěší turistice, CHKO České Středohoří vám má co nabídnout. Jedním z míst, které stojí za návštěvu i v listopadu je Opárenské údolí. Čeká vás zde příjemná procházka podél Milešovského potoka, kde vás na svažitém terénu pod vrchem Lovoš obejme romantická příroda. A pokud vás zajímá, jak se stavaři poprali s jedinečným přemostěním dálnice D8, aniž by zasáhli do krás Opárenského údolí, zajděte se podívat do horní části úbočí kousek od Velemína na dominantní obloukový most.