Lety Mimo představují nový videoklip Civilizační z připravovaného alba

17. listopad 2018, 21:09
Lety Mimo představují nový videoklip Civilizační z připravovaného alba

Kapela Lety Mimo před prázdninami oznámila, že nahrává nové studiové album. Bude se jmenovat Civilazace 3000 a vyjde v polovině ledna příštího roku. S novým materiálem se vydají na koncertní turné.

Takové jsou plány kapely na příští rok. Nyní Lety Mimo představují první vlaštovku z připravovaného alba a tou je videoklip ke skladbě Civilizační.

Civilizační je rozjetá rocková skladba s textem o nástrahách moderní doby. Lehce temný videoklip, který náznakem připomíná film Záhada Blair Witch, se natáčel na pražském Žižkově a v zámecké zahradě v Lysé nad Labem.

„Tahle písnička je o tom, co napadá asi každého z nás - jestli by někdy nebylo lepší vymanit se ze všech těch sociálních sítí a elektronických stop a nechat se prostě zmizet. Do klipu jsme si přizvali holky z T-Models, coby mladá děvčata - symbol generace, pro kterou je tenhle virtuální svět už neodmyslitelný. Dvě z nich se ale přece jen rozhodnou tomu uniknout a jestli se jim to nakonec podaří, to se dozvíte na konci - musíte to dokoukat,“ usmívá se zpěvák a baskytarista Looky.

Střihu a režie se ujal Jakub Yellen, který stál i za kamerou a střídal se zde z dalšími dvěma kameramany Michalem Obersteinem a Ondřejem Liškou.

https://www.youtube.com/watch?v=kbheuYBU8D0&t=0s&list=PLF9F0D38932B73C45&index=16

Skladba: Civilizační

Hudba/Text: Lety Mimo

starring
LETY MIMO
ANNA JOUKLOVÁ
MICHAELA JALANDŽEIVOVÁ

režie a střih
JAKUB YELLEN

kamera
JAKUB YELLEN
MICHAL OBERSTEIN
ONDŘEJ LIŠKA