Letní výzva: Začněte od nuly právě teď!

20. červenec 2020, 1:13
Letní výzva: Začněte od nuly právě teď!

Léto je tady a s ním i nové možnosti, jak ho strávit jinak, než jsme byli zvyklí. Možná vás přepadají nepříjemné myšlenky týkající se nedodržených novoročních předsevzetí nebo se prostě jen dlouho odhodláváte ke změně a nevíte, kdy a jak se do ní pustit. Začít můžete kdykoli, startovací bod 0,0 je tu právě teď! Připravili jsme pro vás nezávaznou výzvu, která je inspirací pro každého z nás. Výzvu, která přináší svěží nápady a je určena pro všechny, kteří chtějí zažít přítomný okamžik, a to bez jediné kapky alkoholu v krvi.

Za výzvou bod 0,0 stojí Zlatopramen Radler 0,0 % – nápoj, který je unikátní tím, že má nulaprocentní obsah alkoholu. Jeho jedinečnost nás inspirovala k tomu, užít si letošní léto originálně, a hlavně s čistou hlavou. Co takhle zkusit sport, který možná znáte, ale tentokrát z trochu nezvyklé perspektivy? Máme pro vás tři tipy na neotřelé sportovní aktivity! Jóga na vodě, jištěné lezení po skalách nebo chůze po slackline vám umožní se podívat na svět jinýma očima. Počítejte ale s tím, že vám nový sport nemusí jít napoprvé bezchybně. To je normální, proto „když najdete svou cestu, nesmíte se bát. Musíte mít dostatečnou odvahu dělat chyby.“ (Paulo Coelho)

Ferraty: lezení po skalách i pro začátečníky

Zajištěné cesty, via ferraty, jsou trasy v nepřístupnějším, obvykle horském terénu.
Jejich výhoda spočívá v zajištění ocelovými lany, stupy a dalšími pomůckami pro bezpečný jištěný výstup. Jde o lehčí formu lezení, která je vhodná i pro ty, kdo nemají s horolezectvím žádné zkušenosti. Náš tip je komplex via ferrat Pastýřská stěna v Děčíně. Jde o park, který možnostmi svých tras nemá v Evropě obdoby. Převýšení tu sice není kdovíjaké, ovšem i díky tomu se sem může zkusit vydat každý.

Slackline: trénujte rovnováhu těla i mysli

Co takhle si vylepšit piknik s přáteli chůzí po slackline? Tento poměrně nový sport je vhodný i pro ty, kteří nemají tak velkou sílu a výdrž. Oproti klasickému chození po laně slackline není pevně napnutá, ale mírně pruží. Stačí si vzít popruh s sebou třeba do parku, natáhnout ho mezi dva stromy a začít trénovat rovnováhu. K tomu potřebujete maximální soustředění, motivaci, uvolnění a hlavně důvěru v sebe sama.

Kdo chce chodit musí vstát
zdroj: archiv Anny Hanuš Kuchařové
„Když jsem udělala svůj první krok do prázdna, netušila jsem, na jak dlouhou cestu se vydám. Můj život se převrátil vzhůru nohama. Ve stavu beztíže pokouším své tělo a mysl.“ – Anna Hanuš Kuchařová, česká profesionální slacklinerka

Paddleboard jóga: zacvičte si jógu na vodní hladině

U této aktivity se zapotíte i pobavíte. Je ideální pro všechny, kdo jógu volí jako cestu ke klidné mysli, fyzické rovnováze a příjemně strávené hodince sám se sebou nebo s přáteli. A klidně i pro ty, kdo jógu ještě nezkusili. Cvičení jógových sestav a poloh na vratké ploše na vodě je o preciznosti, rovnováze a dokonalém využití vnitřních svalů. Zklidní mysl, zpevní tělo a zlepšuje soustředění. 

Tak nenechte svého sportovního a dobrodružného ducha zahálet doma, zapojte se do Zlatopramen výzvy bod 0,0, popadněte batůžek, přihoďte svačinu a taky osvěžení v podobě Zlatopramen Radleru 0,0 %. Zkuste například příchuť Citrón, máta a bezový 

květ nebo Grep a rozmarýn. Citrusy vám dodají během sportovního výkonu extra vzpruhu. A pak už stačí jen začít… od nuly! Uvidíte, že tohle léto si rozhodně užijete!

Produktový tip

Zlatopramen Radler 0,0 % Citrón, bezový květ a máta v sobě nese chuť citronové šťávy s náznakem pivní hořkosti, kterou doplňuje chladivý dotek máty a omamná vůně bezového květu. 

Zlatopramen Radler 0,0 % Grep a rozmarýn je tvořen vyváženou souhrou osvěžujícího grepu a příjemně aromatického rozmarýnového oleje. Skvělá volba pro ty, kteří vyhledávají nápoj s o něco vyšší hořkostí.

Produkty Zlatopramen Radler 0,0 % jsou navíc bez umělých barviv, konzervantů a se sníženým obsahem cukru.

Doporučená cena: 18,90 Kč / 500 ml

www.zlatopramen.cz