Letní scéna Gabriel Loci opět ožívá

10. květen 2022, 22:52
Letní scéna Gabriel Loci opět ožívá

Letní scéna spolu s venkovním barem Gabriel se v květnu opět otevřela veřejnosti. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program letního kina a letní scény. Gabriel Loci ve spolupráci s pražskými divadly má i tento rok připravenou širokou nabídku představení pod širým nebem. Letní kino nabídne pravidelný program filmových klasik i novinek. Bar Gabriel s nezaměnitelnou atmosférou uvítá hosty v zahradě historického komplexu Gabriel Loci. Návštěvníci ocení bohatou nabídku nápojů a street food občerstvení s venkovním posezením a vyhlídkou na Prahu.

Gabriel Loci si vydobyl své jedinečné postavení na pražské kulturní scéně. Pořádají se zde kulturní akce, hudební festivaly, módní show, natáčejí se zde filmy a seriály z domácí a zahraniční produkce. Prostory jsou vyhledávané pro svoji rozmanitost a neokoukanost, která je spojena s vysokým standardem služeb. Ty zajišťuje její majitel společnost Cimex Invest, která má dlouholeté zkušenosti s investicemi, a to i do historických budov, a správou nemovitostí.

Na podzim letošního roku se zde již potřetí uskuteční Designblok, v květnu zde proběhnou divadelní představení Bordel L´Amour, spolku Depresivní děti touží po penězích, imerzivního divadla, které vtáhne diváky do děje a budou tak moci zažít lásku v nejrůznějších podobách. Na červen se pak chystá velkolepý Art Festival ve spolupráci s The Chemistry Gallery, kde představí svá díla nejenom rezidenční umělci. Během 5 dnů festival propojí výtvarné umění, módu a hudbu. Na své si přijdou i milovníci filmů, ale i historie a zábava je připravena také pro děti. 

Bývalý benediktinský klášter, který v roce 2020 koupila od České pošty společnost Cimex Invest, postupně ožívá. Klášter je v současné době domovem více než 30 umělců, kteří zde nejen čerpají nápady a ideje pro svou práci, ale mají zde i plnohodnotné zázemí. Všechny prostory, vč. venkovní scény jsou k dispozici k pronajmutí pro jakýkoliv event. „Architektonické pojetí, světlo a prostor bývalého kláštera jsou jako stvořené pro umělecký ateliér. Objekt láká svojí atmosférou umělce, návrháře, filmaře, a i já si zde udělala kancelář, kde jsem obklopena díly rezidenčních tvůrců,“ uvádí Magdalena Dvorská, manažerka Gabriel Loci.

Aktuální program letního kina a letní scény je k dispozici na: https://program.gabrielloci.com/