Legendární Tiësto poprvé v Ostravě - Beats for Love slibuje nabitý ročník!

19. leden 2023, 22:07
Legendární Tiësto poprvé v Ostravě - Beats for Love slibuje nabitý ročník!

Festival Beats for Love zveřejnil první fázi zahraničních hvězd pro ročník 2023 a pořadatelé opět naznačili, že míří ještě výše než v předchozích letech. Poprvé do Ostravy míří legendární nizozemský producent a DJ Tiësto, který je na vrcholu taneční scény už více než 30 let! Chybět nebudou ani léty prověřená jména jako Sigma, Netsky či Mark Knight nebo aktuální obrovský talent elektronické hudby Apashe se svou live show.

“Tiësto je jméno, které dlouhodobě patří mezi nejžádanější interprety mezi našimi fanoušky a obecně fanoušky taneční hudby a my jsme nadšeni, že se nám ho konečně podařilo domluvit pro náš festival,” komentuje zatím největší jméno nadcházejícího ročníku ředitel festivalu Kamil Rudolf. Tiësto, vlastním jménem Tijs Verwest, pochází z nizozemského města Breda a aktuálně žije v americkém Las Vegas. Čerstvě 54-letý producent se od roku 2000 umísťuje v top stovce nejpopulárnějších DJs na celém světě, 18 let okupoval umístění v TOP 10 a celkově 3x tuto anketu ovládl! Tijs spolupracuje s hvězdami jako Rita Ora, Diplo, Martin Garrix nebo Don Diablo a proslavili ho skladby ‘Adagio For Strings’, ‘Beautiful Things’ s Andain, ‘Flight 643’, ‘C’Mon’ s Diplem či aktuální ‘The Business’ nebo ‘Secrets’.

Pořadatelé festivalu ale oznámili za poslední měsíc a půl daleko více jmen než jen tuto superstar. V roce 2023 tak nebude chybět projekt Sigma, který si podmanil hlavní pódium festivalu před 5 lety, belgický hitmaker Netsky, anglickou královnu drum & bassu Koven, populární duo Blasterjaxx z Nizozemska nebo francouzské duo Dirtyphonics se zbrusu novou live show! “Každým rokem bychom rádi dováželi do Ostravy více elektronických live vystoupení, protože vnímáme ohlasy našich fanoušků, kteří to mají ve velké oblibě. I proto jsme se rozhodli opět pozvat Dirtyphonics, kteří u nás vystoupili před 6 lety, ale letos předvedou novou show. Premiéru naopak bude mít obrovský talent elektronické hudby z Kanady Apashe, který u nás vystoupí exkluzivně s dechovou sekcí orchestru,” vysvětluje Rudolf výběr interpretů pro nadcházející ročník.

Hvězdná jména vystoupí i dalších pódiích festivalu a fanoušci se tak mohou těšit na umělce jako The Upbeats z Nového Zélandu nebo anglického Audia na Drum & Bass stage či otce house music Mark Knighta z Anglie na Evropa 2 House square. Na nejtvrdší Harder stage dorazí oblíbený projekt Da Tweekaz a Reggae 2 Jungle stage bude hostit například Ragga Twins či MC Spyda, který nazpíval ikonický track Tarantula od Pendulum. V letošním výčtu hudebních pódií nově nebude figurovat EDM & Trance stage, protože se ho pořadatelé rozhodli přejmenovat na Future stage. “K přejmenování došlo, protože nás konkrétní uvedení stylů v názvu stage už začalo omezovat v bookingu umělců, který bychom chtěli od letošního roku zpestřit.

Vnímáme to jako velký krok vpřed a věříme, že to fanoušci, poté co uvidí kompletní složení této stage, určitě ocení,” komentuje jednu z prvních větších změn pro rok 2023 ředitel marketingu Matyáš Ožana. Na již zmíněné stage jsou zatím oznámení Jody Wisternoff a Bexxie, ale fanoušci žánrů a subžánrů jako progressive, trance či bass house a EDM se již brzy dočkají dalších velkých jmen.

Aktuálně pořadatelé Beats for Love prodávají standardní celofestivalové vstupenky, celofestivalové VIP vstupenky, vstupenky do Love campu i Love village a také parkování jak u festivalu, tak u jednotlivých kempů. Brzy se ale spustí i prodej jednodenních vstupenek a to jak standardních, tak nově jednodenních VIP vstupenek. Kompletní informace a všechny novinky můžete sledovat na webu www.b4l.cz či festivalových profilech jak na Facebooku, tak na Instagramu či TikToku.

Výčet aktuálně oznámených jmen: Tiësto / Apashe Live / Blasterjaxx / Da Tweekaz / Mark Knight / Netsky / Sigma DJ set / Andromedik / Audio / Dirtyphonics Live / Grafix / Jody Wisternoff / Koven / Ragga Twins / The Upbeats / Victor Ruiz / Bexxie / Fleck / Juliet Foxx / MC Spyda