Legendární pražský klub Rock Café slaví 30 let

7. leden 2021, 23:02
Legendární pražský klub Rock Café slaví 30 let

Ačkoliv aktuální situace oslavám příliš nenahrává, jsou jubilea, která nelze opomenout. Právě jedno takové má před sebou legendární pražské Rock Café – v pondělí 11. ledna to totiž bude přesně 30 let od zahájení jeho provozu. První akce se v klubu sice uskutečnily už v roce 1990, oficiálně a pod současným názvem ale začal fungovat až v roce následujícím.

Za běžného provozu se v Rock Café měsíčně koná zhruba 20 koncertů, 12 divadelních představení a několik společensko-odpovědných debat, nic z toho ale v tuto chvíli není možné, proto se oslavy ponesou v netradičním duchu. Na pondělí 11. ledna, kdy uplyne přesně 30 let od oficiálního otevření klubu, připravil tým Rock Café speciální narozeninové okénko. To bude otevřené od 16:00 do 20:00 a za pípu se postaví majitelé nebo bývalí i současní produkční, kteří kromě piva s sebou rádi připraví třeba horkou čokoládu nebo kávu. Návštěvníci budou mít také možnost zanechat klubu vzkaz přímo na místě, a to ve formě psané nebo mluvené.

Kromě zmíněného okénka chystá Rock Café také rozhovory s několika desítkami lidí, kteří jím během 30 let prošli a zanechali v něm svou stopu. Chybět nebude ani nový narozeninový merchandise nebo různé historické fotografie a zajímavosti, to vše se bude postupně objevovat na sociálních sítích klubu.

Rock Café za svou třicetiletou historii zažilo spoustu skvělých období, ale také několik složitějších. Muselo projít několika rekonstrukcemi, a dokonce bylo po nějakou dobu zcela uzavřené. Jedna věc je ale pro klub typická za každé situace – nevzdává se a neztrácí své příznivce – v roce 2009 se na jeho podporu na Národní třídě sešlo na 5000 fanoušků. Právě proto připravil oslavy svých 30 let i v této době, kdy kulturní dění stojí. A pevně věří, že jeho jubileum už brzy oslaví s návštěvníky i v hudebním a divadelním sále!

Web: www.rockcafe.cz

FB: http://www.facebook.com/rockcafeprague 

Instagram: http://www.instagram.com/rockcafe_prague/