Kvalitní dámské bundy a mikiny jsou základem zimního šatníku každé ženy

22. prosinec 2021, 22:22

Jak přečkat chladná zimní rána a brzké odpolední tmy? Se správně vybaveným šatníkem pro vás budou i tyto krátké zimní dny příjemné a strávíte je v teple. Jaké položky by v šatníku každé ženy neměly scházet? Jak být v teple a zároveň vypadat elegantně?

Dámská zimní bunda jako základ zimního šatníku

Základní položkou, která je nezbytná v zimním období, je kvalitní zimní dámská bunda. V té se dá vyjít ven, když se teploty pohybují mírně nad nulou, ale také, když jsou hluboko pod nulou. Jak vybrat tu správnou? Při výběru bundy byste se měli řídit několika doporučeními. První věcí, která je patrná již na pohled, je její střih.

Ten vám musí skvěle sedět, je třeba se v něm cítit pohodlně a komfortně. Druhou důležitou položkou je volba barvy. S ohledem na to, kde bydlíte, si uvědomte, kolik měsíců v roce strávíte v zimní bundě a s čím vším ji můžete kombinovat. A poslední, neméně důležitou položkou, je volba materiálu.

1. shutterstock_70777717

Mikiny, svetry a další teplé kousky

V zimním šatníku každé ženy by se měly vyskytovat i mikiny, svetry, roláky a další svrchní části oděvu, které vás v chladných měsících zahřejí. Při výběru dámské mikiny, svetru či pulovru se rovněž držte výše zmíněného tria. Nejprve si vyberte vhodný střih, následně se zaměřte se na výběr barvy a materiálu.

Při výběru mikiny mějte na paměti, že by vás neměla obepínat. Zejména kolem hrudníku by měla pružit a nijak vás neomezovat v pohybu. A co se délky rukávů týče, držte se pravidla, že by měl rukáv sahat k prvnímu kloubu na palci na ruce.

Šála, čepice a rukavice

Jakmile budete mít ve svém šatníku kvalitní bundu i mikiny, zaměřte se i na volbu vhodných doplňků. Ideálně by měla šála ladit s rukavicemi i čepicí. Samozřejmě to ale není pravidlem. Přestože každá žena si potrpí na vzhled svých vlasů, v zimě je nezbytné nepodceňovat to, aby byla hlava v teple. To zejména v případech, že žijete v horách, kde venkovní teploty během zimy klesají hluboko pod nulu.

A při výběru šály, čepice i rukavic se nemusíte obávat, že by byly k dostání pouze dětské verze s obrázky. I v zimě lze totiž vypadat elegantně a stylově, ale přesto být v teple. Při nákupu libovolných doplňků navíc existuje i celkem vysoká šance, že při koupí celé trojice budete moci uplatnit nějaké slevové kódy.

2. shutterstock_2062206980

Aby byly nohy v teple

Nemusíte patřit k milovníků zimních ponožek s obrázky sněhuláků, ale přesto být v teple i v zimních měsících. Milovnice sukní a šatů totiž mohou punčochy a silonky obohatit také nošením návleků na nohy. Ty jsou vhodné v případech, kdy ženy nerady nosí vysoké kozačky a dávají přednost těm nižším modelům. Návleky na nohy lze vybrat podle preferované barvy. Nejlepší variantou jsou ty pletené, které se dají nosit i doma. Pokud se navíc sladí jejich barva s barvou outfitu, máte vyhráno. Budete vypadat stylově a zároveň vám nebude zima na nohy.

Kabát není určený pouze ke společenským událostem

Kromě kvalitní zimní bundy určitě oceníte také přítomnost zimního kabátu ve vašem šatníku. Skvěle se hodí k šatům, sukním i kalhotám, a nemusíte v něm chodit pouze na plesy a do divadel. Pokud totiž proniknete do tajů vrstvení, můžete i v zimě vypadat tak, jako byste právě vystoupili z obálky módního časopisu. Kromě investice do kvalitní zimní bundy tedy rozhodně popřemýšlejte i nad pořízením zimního kabátu.

Protože žijeme v podnebí, ve kterém existují všechna čtyři roční období, je tomu nutné přizpůsobit i náš šatník. Vlastnictvím základních zimních kousků si ušetříte spoustu práce, a i když budou venku padat trakaře, vám to nebude dělat vrásky, protože budete na nepříznivé počasí připraveni.

3. shutterstock_1519627886

Foto: ©ESB Professional / Shutterstock.com, ©TRMK / Shutterstock.com, ©Maridav / Shutterstock.com