Konec prázdnin s Laternou magikou

26. srpen 2018, 13:53
Konec prázdnin s Laternou magikou

Laterna magika v Národním divadle zahajuje hrací sezonu už od 24. srpna. Na konci prázdnin už tradičně hrajeme stálici repertoáru Kouzelný cirkus, vhodný pro rodinné publikum i návštěvníky ze zahraničí. Na přelomu srpna a září se vrací na repertoár moderní taneční inscenace Cube.

Kouzelný cirkus nestárne

Až se vrátí vaše ratolesti z táborů a od prarodičů, možná budou ještě naladěny na vlnu dobrodružství. Můžete je vzít rovnou do světa fantazie v Kouzelném cirkuse. Za 41 let na scéně už ho viděly tisíce a tisíce dětských diváků a i ty dnešní rády zapomenou na svět kreslených 3D pohádek a počítačů, když se nad jevištěm vznáší Venuše s motýlími křídly a principál drezíruje filmové lvy. Hrajeme dále 29. a 31. srpna.

Nejhranější titul ve střední Evropě má na kontě přes 6400 repríz a hostování v u nás a v dalších 17 zemích celého světa. Na jevišti se za dobu jeho existence vystřídalo 25 Smutných a 22 Veselých klaunů, 25 Svůdců a 31 Venuší. V inscenaci Kouzelný cirkus si každý najde to své, děti zábavu a dospělí i trochu vážnější náměty k zamyšlení.

Cube – současný tanec v proměnlivém prostoru

Hned 31. srpna a 1. září pro vás máme připravený Cube, ve kterém se můžete ponořit do současného tance a nových vizuálních kouzel Laterny magiky 21. století. Na Cube vezměte třeba středoškoláky, kteří určitě ocení moderní – a krátké – představení.  „Divák si odnese zážitek z originálního vizuálního díla, jež ho pohltí a rozehraje v něm emoce stejně jako požitek z tance a jeho energie,“ psaly o inscenaci Divadelní noviny.

Nezapomeňte také, že Národní divadlo nabízí mladým divákům do 26 let vstupenky s 50% slevou na vyhrazená místa na všechna představení ND a platí to samozřejmě i na Laternu magiku, která hraje na Nové scéně Národního divadla.