Koncerty v jeskyních

6. květen 2014, 14:36
Koncerty v jeskyních

Pracovníci jeskyní připravují pro své návštěvníky koncerty, výstavy, divadelní představení, noci s netopýry, oživené prohlídky a další zajímavé akce.

 V měsící květnu (10. května.2014 v 18:00) se chystá v Mladečských jeskyních vystoupení skupiny Please The Trees (alternativní rock) v rámci festivalu Cave beat 2014. Jedná se o svébytnou formaci, jež si pomalu, ale jistě, dobývá pevnou pozici nejen na tuzemské hudební scéně. Skupina během koncertů, které nabývají až extatických dimenzí, představuje především nové album 'A Forest Affair', které natočila v říjnu 2011 během druhého amerického turné u kalifornského San Francisca.

Povolená kapacita Mladečských jeskyní je 70 lidí. Doporučujeme pořízení vstupenek v předprodeji - on-line formulář v sekci Předprodej nebo na pokladně Mladečských jeskyní.

Koncert se odehraje v Dómu mrtvých, zhruba 50 metrů od začátku prohlídkové trasy, součástí bude stručný výklad o charakteru jeskyně. Místa jsou pouze na stání, v případě potřeby budou k dispozici židle pro lidi se zdravotními problémy. Teplota v jeskyni je cca 8 °C, doporučujeme teplé oblečení a kdo nevydrží stát, může si vzít vlastní sedačku (např. skládací trojnožka, rybářská židle apod.), hodí se také deka, když se sedí, je větší zima. Vstup do jeskyně i prostor v jeskyni není bezbariérový, představení nedoporučujeme lidem se zdravotním omezením nebo na. Parkování na vyhrazeném parkovišti před vjezdem do obce Mladeč (cca 500 metrů od jeskyně).Vstupné v předprodeji: plné 140,-. Vstupné na místě: plné 180,- Kč.

Ve Zbrašovských aragonitový jeskyních vystoupí v sobotu 24. května malé vokální těleso –  Pěvecký sbor Vokalamita. Soubor jedenácti mladých zpěváků bez instrumentálního doprovodu má široký repertoár. Koncert se koná v Mramorové síni a vstup je výjimečně východem z jeskyní.

Vstupenky jsou k dostání pouze v pokladně při vstupu a bude zahájen 12. 05. 2014.

Jeskyně Balcarka nabízí třetí díl interaktivního programu Z pravěku do matrixu a povede vás od meditativních až sférických ambientních ploch, přes loopované střední tempo s neobvyklými postupy, doplněné akustickými hudebními nástroji a autentickými nahrávkami z přírody, až k absolutnímu, gradujícímu trancovému rytmu. To je ucelený hudební příběh v podání Ivana Jaška (Shivanam) a jeho přátel. Vstupné v předprodeji: plné 140,-Kč, Vstupné na místě: plné 180,- .

Povolená kapacita Jeskyně Balcarka je 100 lidí. Doporučujeme pořízení vstupenek v předprodeji: on-line formulář v sekci Předprodej nebo na pokladně jeskyně Balcarka. Rezervace vstupenek není možná. Parkování na vyhrazeném parkovišti před jeskyní, cca 100 metrů od jeskyně. Koncert se odehraje v akusticky krásném Dómu zkázy, projde se částí prohlídkové trasy, součástí je stručný výklad o jeskyni. Místa jsou pouze na stání, v případě potřeby budou k dispozici židle pro lidi se zdravotními problémy. Teplota v jeskyni je cca 7-9 °C, doporučujeme teplé oblečení.

Informace o dalších akcích – nejen v měsíci květnu – ve zpřístupněných jeskyních naleznete na www.caves.cz