Klášter Pražského Jezulátka v červnu

28. květen 2023, 22:39
Klášter Pražského Jezulátka v červnu

Zkuste si představit, jak by mohl vypadat "otisk" vaší duše, vytvořený umělou inteligencí. Zveme vás do prostoru kostela Pražského Jezulátka, místa s bohatou minulostí i aktivní přítomností, k malému, experimentálnímu pohledu do budoucnosti. Vede tudy cesta? Nebo ne?

  1. června 2023 od 19 do 23 hodin v rámci celorepublikové akce Noc kostelů necháme v kostele zaznít hudbu vytvořenou umělou inteligencí a zobrazovat vizualizace našich a vašich duší. Návštěvníci mohou použít buď svůj chytrý telefon po načtení aplikace nebo přímo pracovat s kioskem připojeným na projektor a zobrazit si výsledky na obřím plátně.

Projekt vzniká ve spolupráci s Výzkumnou skupinou pro teologii a současnou kulturu Evangelické teologické fakulty Univerzity Karlovy, Matematicko-fyzikální fakultou Univerzity Karlovy a Multidisciplinární pracovní skupinou AI v kontextu.

https://www.pragjesu.cz/aktuality/noc-kostelu-3/

  1. června od 19 hodin

přijďte na přednášku známého psychoterapeuta Martina Galbavého, šéfredaktora časopisu Aplikovaná dětská psychoanalýza s názvem Dětství a dospívání v tekuté době, kterou pořádáme v rámci projektu Člověk v dialogu. Jaké je dospívat v době, kde hranice často mizí a tvary se mění? Jak složité nebo jednoduché je rozhodovat se v moderní "tekuté" době, kdy je všechno zdánlivě na dosah..?

https://www.pragjesu.cz/aktuality/detstvi-a-dospivani-v-tekute-dobe/

  1. června v 19 hodin

si můžete v prostoru kostela vychutnat společný Letní koncert sboru Codex Temporis (Příbram) a souboru vanSwing (Plzeň). Program koncertu staví především na soudobých populárních písních ve sborové úpravě s doprovodem jazzových nástrojů. Přijďte s námi hledat duchovní inspiraci v hudbě současnosti a poslechnout si např. skladby E. Claptona, M. Lauridsena nebo L. Cohena. Vstupné dobrovolné.

Stopy lidí - Programy pro školy v kostele Pražského Jezulátka

Lektorované programy v projektu Stopy Lidí pro školní skupiny mají již v kostele Pražského Jezulátka sedmiletou tradici. Kostel za tu dobu navštívilo už víc než 8 000 žáků a studentů. V letošním roce se nabídka programů pro různé věkové skupiny rozšířila také o program určený žákům druhého stupně. Program Influenceři aneb žít svůj vlastní život na příbězích významných osobností světových dějin ukazuje, jak složité může být postavení významného člověka, jehož rozhodnutí a činy všichni sledují. Nabízí účastníkům prostor zamyslet se nad příležitostmi a jedinečností cesty každého člověka. Program se koná v hlavní lodi kostela i v běžně nepřístupných prostorách kláštera bosých karmelitánů.

Celou nabídku programů pro školy najdete na https://www.pragjesu.cz/stopy/), kde se také můžete přihlašovat na programy pro následující školní rok 2023/2024. programy jsou pro školy zdarma a termíny jsou velmi rychle obsazené, nečekejte na poslední chvíli.

Kostel Panny Marie Vítězné a Antonína Paduánského (Pražské Jezulátko)

Karmelitská 9, 118 00 Praha 1 - Malá Strana

tel. 257 533 646| [email protected]

Pravidelný program bohoslužeb

Facebook

Instagram