Kladruby: Koně, kam se podíváš!

2. září 2020, 21:38
Kladruby: Koně, kam se podíváš!

Vydejte se do stájí jednoho z nejstarších hřebčínů na světě a setkejte se s koňmi císařů a králů – staročeskými kladrubáky.

Jeden z nejstarších hřebčínů najdete v Kladrubech nad Labem. Své uplatnění našli obdiv budící bělouši na císařských a královských dvorcích a do výpravy více než pětisetletou historií jejich chovu vás vtáhne expozice muzea. Urozené plemeno budí povyk mezi milovníky koní dodnes a hřebčín tak můžete s komentovanou prohlídkou včetně různých akcí navštívit až do konce října. Doporučujeme rezervovat ubytování v Kladrubech a vyhradit si na návštěvu i několik dní.

Součástí prostorů je původně renesanční zámek a historií na vás dýchnou zdi 12 dobových sálů a komnat. Bavit vás bude i originální kočárkovna s kočáry, které vozily známé osobnosti a české panovníky. Jízdu v spřežení si tu budete moct vyzkoušet i na vlastní kůži – díky unikátní virtuální realitě se projedete krajinou Kladrubského Polabí.

Budete-li si chtít prohlédnout černou obměnu klasičtějších běloušů, rezervujte si ubytování ve Slatiňanech, kde hřebčín s vraníky sídlí. Zajet si sem nezapomeňte ani při krátké dovolené v Pardubicích

Zdroj: Wiki (free)