Kam za mořem? Zkuste Kapverdy

14. duben 2023, 17:43

Zima je sice krásným obdobím, ne každý je z ní ale nadšený stejně, jako milovníci lyžování. Jestliže se lépe cítíte na písečných plážích u průzračného moře, naplánujte si dovolenou na Kapverdách. Ty si zamilujete.

kapverdy-678467_1920

Kapverdy, to je souostroví, které vám svým exotickým prostředím vyrazí dech. Místo, kde se protínají různé světy, od horských masivů, až po překrásné pláže. Vulkanická krajina s malebnými vesnicemi se stane ideálním zázemím pro zimní dovolenou u moře.

Poznejte krásná místa na Kapverdách

A jak by taková dovolená na Kapverdách mohla vypadat? Ano, užívat si můžete nekonečné relaxace na vyhlášených plážích. Mezi ně patří kupříkladu pláž Santa Monica a Chaves. Byla by však škoda, nepoznat i ostatní dominanty Kapverdské republiky. Ty se nachází v různých oblastech.

  • Sal Rei
  • Sao Vicente
  • Santiago

Propojení historie, tradic a nočního života vytváří zázemí pro odlišné typy cestovatelů. Na Kapverdách si na své přijde jednoduše každý, o tom se můžete přesvědčit na vlastní kůži. Vypravit se můžete třeba ke stratovulkánu Pico Do Fogo na ostrově Fogo. Tento nejvyšší vrchol se tyčí do výšky 2 829 metrů nad mořem.

Vzhledem k tomu, že tohle místo bylo proslulé mezi piráty, můžete vyrazit k pomyslnému symbolu této doby. Tím se stává vrak lodi Cabo Santa Maria. V tomto případě jde o španělskou obchodní loď. Ta se objevuje na mnoha fotografiích z cest po Kapverdách.

cape-verde-islands-5-1524243

Zátoky i krásné zahrady

Když vyrazíte na Kapverdy, nebudete vědět, kam se dřív podívat. Romantické duše si jistě nenechají ujít zátoku Buracona, kde je proslulá Blue Eye. Příjemné koupání v obležení palem můžete proměnit v potápěčské dobrodružství. Pokud chcete spatřit více exotických rostlin a zvířat, zamiřte do Zoologické zahrady Viveiro Botanical Garden. V pozoruhodných cílech této exotické destinace samozřejmě můžete pokračovat.

  • Solný důl Salinas de Pedra de Lume
  • Poušť Deserto de Viana

Kromě cestování se na Kapverdách budete věnovat i mnohým pohybovým aktivitám. Kromě zmiňovaného potápění se nabízí ještě windsurfing, pozorování ptáků a rybaření.

Čím zaplatíte na Kapverdách?

Před dovolenou na Kapverdách byste měli myslet i na praktické věci. Například, čím zaplatíte na Kapverdách? Bude to kapverdské escudo. To si můžete směnit na ostrovech, popřípadě využijete místní bankomaty. Ideálně, když na souostroví přicestujete s americkými dolary. Pokud chcete vědět, jak je to se spropitným a dalšími věcmi na Kapverdách, máme pro vás praktický tip.

Navštivte cestovatelský portál cKlub.cz, který sdružuje všechny tyto informace na jednom jediném místě. Kromě měny se zde dozvíte podstatně více.

  • Počasí
  • Vízum na Kapverdy
  • Očkování
  • Bezpečnost

Tento souhrn informací vás dokonale připraví na plánovanou dovolenou, a to od A až do Z. Nic nebudete muset řešit na místě a se vším budete počítat.

cape-verde-7796199_1920

Kapverdy si jednoduše zamilujete

Hoďte na chvíli starosti za hlavu a poznejte Kapverdy, které ve vás zanechají spoustu krásných vzpomínek. Vyrazte za dobrodružstvím a relaxací. Právě portál cKlub.cz se vám stane přínosným zdrojem inspirace. Pročítat si můžete další zajímavá místa tohoto souostroví. Získáte rady od ostatních cestovatelů, můžete si přečíst recenze hotelů a chybět vám nebudou ani hodnotné cestopisy. Přesně tohle je ten správný základ pro plánování itineráře.

Kapverdy se vyznačují svou exotikou, ale také všestranností. Na své si tedy přijde každý, kdo sem přicestuje. Poznejte ostrovy omílané Atlantickým oceánem, které leží asi pět set kilometrů od Afriky. Vyměňte v zimním období zasněžené hory za něco mnohem teplejšího a krásnějšího. Kapverdy pro vás budou kulturním, cestovatelským, ale i gastronomickým zážitkem se vším všudy.

 Foto: ©pixabay.com