Jihlavská galerie zve na tvůrčí výstavní projekt nejenom pro děti

22. duben 2023, 21:14
Jihlavská galerie zve na tvůrčí výstavní projekt nejenom pro děti

Mezigenerační, výstavně tvořivý projekt s názvem Hvězdolet / Dítě v každém z nás, který představuje díla ze sbírek OGV v Jihlavě, je zaměřený nejen na rodiny s dětmi, ale pokouší se oslovit všechny generace.

Projekt je rozdělen do tří základních linií. První je koncipována jako klasický výstavní prostor. Téma vybraných uměleckých děl reflektuje dětský svět. Návštěvníci se seznámí s uměleckými díly, jejichž námětem je rodina a zájmy dětí.

Druhá výstavní linie nabídne návštěvníkům umělecká díla, která vybízejí k vlastnímu tvoření. U každého díla je vytvořen interaktivní prostor a prostřednictvím popisek se návštěvník dozví, jakým způsobem se může zapojit.

Poslední část je komponována jako oddechová zóna, kde si návštěvník může doslova odpočinout. Uvelebit se na sedacím vaku a zaposlouchat se do pohádkových příběhů s výhledem na díla s tématem pohádkových postav.

Všechna vystavená díla jsou instalována tak, aby jejich pohledová výška vyhovovala i dětskému návštěvníkovi. Klasické popisky jsou navíc rozšířené o srozumitelnou interpretační část.

Mezi vystavujícími nalezneme jména jako například Olbram Zoubek, František Kobliha, Ladislav Novák, Míla Doleželová, Otto Stritzko, Bohuslav Reynek, Ivan Chatrný, František Bílek nebo František Gross. 

Hvězdolet / Dítě v každém z nás

Termín výstavy 17. 2. — 11. 6. 2023
Kurátorka Pavlína Pitrová
Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě, Masarykovo nám. 24, Jihlava