Jednoduché a účinné rady pro dokonalé ruce

20. leden 2021, 22:00
Jednoduché a účinné rady pro dokonalé ruce

Ne nadarmo se říká, že ruce jsou naší vizitkou. Jsou jednou z nejdůležitějších částí našeho těla a všimne si jich úplně každý. Existuje mnoho jednoduchých, ale zároveň účinných způsobu, jak mít ty nejhezčí ruce. Dnes vám tedy prozradíme právě tohle velké tajemství. 

Péče o nehty. Nezbytným atributem perfektních rukou jsou samozřejmě upravené nehty. Pokud chcete, aby byly silné a zdravé, starejte se o ně pravidelně. Alespoň jednou týdně jim dopřejte olejovou koupel, ta pomůže uzdravit polámané a unavené nehty. Velmi účinný bude kokosový, mandlový a olivový olej. Ten vámi zvolený nahřejte asi na 40 stupňů Celsia, smíchejte s čerstvou citronovou šťávou a ponořte nehty do směsi alespoň na 10-15 minut. Blahodárný vliv na ruce má i koupel s mořskou solí. 

Poté následuje manikúra. Krásně nalakované nehty dodají vašemu vzhledu ten správný šmrnc. Vysoce pigmentovaný gel lak, zajímavý nehtový design nebo klasická francouzská manikúra zapůsobí velmi přitažlivě. 

Péče o pokožku rukou. Kvalitní krém na ruce se musí stát vaším nejlepším kamarádem. Aplikujte jej minimálně třikrát denně nebo po každém mytí rukou. Voda a mýdlo pokožku dráždí, a ta rychleji stárne. Proto je důležité pokožku hydratovat a nasycovat potřebnými látkami.  

MyCollages

Samotný krém ale nestačí. Alespoň jednou týdně udělejte peeling rukou. Odstraní odumřelé kožní buňky, pokožku vyhladí a učiní ji sametovou, zářivou a vyhlazenou. Peeling obnoví pokožku a připraví kůži na aplikaci krému. 

Nemáte peeling na ruce? Vyrobte si ho sama! Smíchejte 1 polévkovou lžíci cukru se stejným množstvím olivového oleje a přidejte do směsi šťávu z půlky citronu nebo limetky. Olivový olej můžete nahradit jakýmkoli olejem, například mandlovým, kokosovým nebo také tělovým mlékem. Místo cukru se dá použít kávová sedlinu. Tento peeling lze použít i na tělo, obličej a paty. 

Nezapomínejte si chránit ruce. Noste ochranné rukavice, když vykonáváte jakékoliv domácí práce, myjete nádobí nebo pracujete na zahradě. Pokožka rukou je velmi citlivá, negativně na ni působí zejména přímý kontakt s chemickými čisticími prostředky. V zimě ruce chraňte před chladem a mrazem nejen pomocí rukavic, ale i krému s hutnější konzistencí.

Upravte svůj jídelníček. Zdravá výživa je klíčem k našemu zdraví a kráse. Jezte pravidelně jídla, která obsahují bílkoviny, vitamíny B a E.