Hudební hvězdy již potřetí rozezní české vinice

27. prosinec 2021, 16:11
Hudební hvězdy již potřetí rozezní české vinice

Oblíbená koncertní série Hudba na vinicích vstupuje do třetího ročníku a její příznivci se mají opět na co těšit. Hvězdami nabitý program nově slibuje například Richarda Müllera nebo skupinu Wohnout.

Co takhle zahřát se v těchto mrazivých zimních dnech vidinou slunečného léta mezi hrozny vína? A to ještě navíc v doprovodu skvělé české muziky? Přípravy v pořadí již třetího ročníku úspěšného koncertního seriálu Hudba na vinicích jsou už nyní v plném proudu, tak neváhejte a naplánujte si krásné léto již teď.

Přední česká vinařství jako Sonberk u Popic, Zámecké vinařství Bzenec, Château Valtice, Vinařství Lahofer u Dobšic, Vinařství Vican u Mikulova nebo Vinařství Johan W v Třebívlicích budou i v příštím roce hostit populární české muzikanty. Vedle stálic z minulých ročníků se v sezóně 2022 objeví na koncertních pódiích i zcela nová jména. Milovníci vína a současné hudby se mohou těšit na kapely Quennie, Jelen, MIG 21, Škwor nebo Wohnout, zpěvačku Annu K., hudebníky Davida Kollera, Richarda Müllera a Pokáče nebo duo Jiří Krhut & Štěpán Kozub.

Koncertní seriál Hudba na vinicích se od svého prvního ročníku těší obrovskému zájmu, přestože vznikal v nesnadné pandemické situaci, kdy kultura, vinařství a mnoho dalších oblastí zažívaly těžké časy. „Tehdy se objevila myšlenka, že producenti vína a kultura by mohli spojit své síly. A tak odstartoval projekt Hudba na vinicích,“ vzpomíná za pořadatele Tomáš Staněk. Projektu se podle něj podařila jedna úžasná věc, a sice dostat lidi z měst na vinice. „S naší kapelou (UDG pozn.red.) jsem mnohokrát projezdil křížem krážem celou republiku. Na Moravě jsme koncertovali nesčetněkrát. Ale až díky tomuto projektu jsem objevil kouzlo vinic,“ říká Staněk.

Krása předních českých vinohradů však neučarovala jenom jemu. Jak atraktivním výletním cílem mohou být vinařské areály, zjistila díky projektu spousta Čechů a Hudba na vinicích tak naprosto nečekaně pomohla podpořit cestovní ruch v Česku.

Vinařství nabízejí nejen úchvatné pohledy na českou krajinu a bezprostřední blízkost přírody, ale mnohdy také netušené architektonické perly. Důkazem toho je například Vinařství Sonberk, pod nímž je podepsaný uznávaný architekt Josef Pleskot nebo budova reprezentativního centra Vinařství Lahofer realizovaná dle projektu architektonického studia Chybík+Krištof.

Hudbě na vinicích propadlo již při její premiéře na 17 000 návštěvníků a v loňském roce za touto atraktivní kombinací dobré hudby, výtečného vína a úchvatných vinohradů vyrazilo na naše vinice již více než 30 000 lidí.

Proto, nechcete-li nadcházející ročník zmeškat, s koupí vstupenky raději neotálejte. Kouzlo této akce totiž umocňuje i její komorní kapacita.

Vstupenky jsou k zakoupení na xticket.cz

Více informací naleznete na www.hudbanavinicich.cz