Hudební festival v Českém Krumlově jde do finále!

7. srpen 2019, 15:12
Hudební festival v Českém Krumlově jde do finále!

Letošní 28. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov spěje k závěru, nejvyšší čas vypravit se do kouzelného města na Vltavě a zpříjemnit si léto mimořádně atraktivní kombinací kultury a historie. Za nezapomenutelnými zážitky se můžete vydat třeba přímým vlakem z pražského Hlavního nádraží, který vás do Krumlova pohodlně doveze za necelé tři hodiny.

Páteční večer 9. srpna se na MHF Český Krumlov ponese ve znamení oslav zlomového roku 1989. Slavnostní koncert Už nás nedělí železná opona přivede 9. 8. do Zámecké jízdárny jihokorejskou houslovou virtuózku Sanghee Cheong, rakouského violoncellistu Stefana Kropfitsche a původní rezidenční těleso německého města Gotha – Thüringen Philharmonie Gotha pod vedením japonského dirigenta Yukiho Miyagiho. V bravurním podání výtečných hudebníků zazní proslulá symfonická báseň Vltava Bedřicha Smetany, Brahmsův Dvojkoncert a-moll a jedna z nejslavnějších symfonií světové klasické hudby „Osudová“ L. van Beethovena.

 Vskutku velkolepou tečku za letošním ročníkem krumlovského hudebního festivalu učiní 10. srpna závěrečný galakoncert, který nabídne spojení velkých hlasů, hudebního tělesa světového renomé a proslulých operních árií, umocněné povznášející atmosférou malebné Pivovarské zahrady v historickém centru Českého Krumlova. Na koncertě s výmluvným názvem To nejlepší ze světové opery se představí sopranistka Adriana Kučerová, mezzosopranistka Štěpánka Pučálková, basbarytonista Boris Prýgl, americký tenorista Richard Troxell a soubor PKF – Prague Philharmonia s dirigentem Leošem Svárovským.

Zajištění opravdu kvalitního programu a nejlepších tuzemských i světových interpretů v současné době není možné bez podpory mecenášů z veřejného i soukromého sektoru. MHF Český Krumlov proto oslovuje příznivce a podporovatele hudby – potenciální dárce finančních příspěvků na rozvoj festivalu – a zve je do exkluzivního Klubu mecenášů. Členové získají řadu mimořádných výhod, počínaje přednostním výběrem vstupenek až po osobní setkání s vybranými účinkujícími zvučných jmen.