HRANIČNÍ ŽIVOTNÍ SITUACE A HLEDÁNÍ ÚTOČIŠTĚ

11. říjen 2019, 9:44
HRANIČNÍ ŽIVOTNÍ SITUACE A HLEDÁNÍ ÚTOČIŠTĚ

Jak najít útočiště ve světě, který o vás nestojí? Co dělat, když není kam se vrátit? Nejen tyto otázky klade divákům představení Útočiště.

„26 dní na pochodu, v 15 letech, všechny svoje věci si neseš na zádech, musíš dávat pozor na vojenské hlídky. Jít se dá jen v noci, nevidíš vůbec nic, nesmíš použít žádná světla… Jsi v horách, jdeš celé dny, jsi hladový, máš žízeň, jsi unavený, brečíš a říkáš si: proč to dělám? Já chci jít zpátky! Jenomže neexistuje cesta zpátky.“

Armáda Čínské lidové republiky okupuje území Tibetu od roku 1949. Náboženský útlak, trvalé porušování lidských práv, genocida Tibeťanů, ničení historických a náboženských památek, to je bohužel realita už 70 let. Stejně jako emigrace Tibeťanů, která znamená útěk do svobodnějšího světa v noci, bez vybavení potřebného pro přežití v Himálaji.  

Představení Útočiště souboru Farma v jeskyni se inspirovalo rozhovory s komunitou mladých lidí žijících v Londýně, kteří na útěku prožili hraniční životní situace. Scénická kompozice balancuje na pomezí fyzického divadla a koncertu v podání sedmi výjimečných hudebních a tanečních performerů.  Je pro všechny, kteří hledají útočiště i sebe samé.

Inscenaci Útočiště můžete zhlédnout 29. a 30. 10. v sále DOX+. Vstupenky a bližší informace na dox.cz