Honza Křížek je vizionář

24. duben 2020, 10:53
Honza Křížek je vizionář

Zpěvák Honza Křížek vydává po svém prvním sólovém albu z roku 2017 první novinku, kterou nazval Vizionář. Honza se v songu objevuje v novém světle a představuje tak novou hudební tvorbu s moderním zvukem, ale stále zachovává pop-rockový vibe. 

Text jarního singlu vznikl v současné době, kdy se celá naše společnost nachází v obtížné situaci, ale nese se v kladném duchu a probouzí k pozitivní náladě a dobré energii. „Čeká nás dobrý léto," zpívá se nadějně v písničce.

„Nahrávání ve studiu WiseMusic bylo naprosto spontánní a intuitivní. Snažili jsme se zaznamenat písničku tak, jak vznikla. Pouze za pomoci akustický kytary, zpěvu a drobnejch perkusí, který pomohly podpořit rytmickou složku. Basovou linku jsme udělali taky hlasem. Nahrávka si na nic nehraje a je čistá a přirozená,“ popisuje zpěvák Honza Křížek.

Singl vznikl pod producentským dohledem Tomáše Laciny, který dodává: „Skladba mě hned zaujala a mou vizí bylo její, co nejpřirozenější vyznění. Při natáčení jsem chtěl maximálně využít jednoduchých perkusí typu luskání, tleskání a vrstvení vokálů, abych přirozenost podtrhl.“

Vizionář dostal i jednoduchou vizuální podobu. Natáčení videa proběhlo ve studiu a zachycuje proces nahrávání jednotlivých nástrojů, na které hraje sám Honza.