Hledáte nejvymakanější boty? Vyberte si v Hervisu

27. červenec 2015, 11:08
Hledáte nejvymakanější boty? Vyberte si v Hervisu

Moderní technologie jsou dnes všudypřítomné. Chytré telefony, chytré hodinky, chytré už je téměř všechno. I v něčem tak základním, jako jsou boty, ale najdete technologie, které přinášejí pohodlnější běhání, chrání vaše nohy, nebo třeba imitují běh naboso. Výběr těch nejzajímavějších vám představí odborník z Hervis Sports Miroslav Eliáš.

Dynamika, rychlost, ale i úplně odlišný zážitek z běhání. V dnešní době už si můžete vybrat z obrovské palety technologických pomůcek, které přizpůsobují běžecké boty na míru zákazníkům. „Výrobci se snaží o optimální nastavení obuvi pro běžce tak, aby si mohli vybrat úplně všichni a nevolili jen nějakou zlatou střední cestu, která jim ale nebude dokonale sedět. V Hervisu se snažíme, abychom měli opravdu jen to nejlepší, co na trhu je,“ říká Miroslav Eliáš, jenž má právě segment běžeckých bot na starosti.

Například u výrobce Asics je velice zajímavá technologie ASICS Gel, což je tlumící systém, který snižuje zátěž působící během dopadu chodidla. „Gel je tvořen silikonovým materiálem, umísťuje se do míst, kde dochází k největšímu zatížení. U levnějších modelů pod patou, u dražších i v oblasti bříšek chodidla,“ popisuje Eliáš.  „Gel nestárne a stále i zachovává své vlastnosti, což se o některých modelech v minulosti opravdu nedalo říct.“

„Z technologií od Niku mě zaujala takzvaná Free technologie v botách od Nike. Jejich maximálně flexibilní podrážka imituje běh naboso a podle reakcí našich zákazníků se zrovna tyhle modely velmi povedly. Samozřejmě záleží na tom, jak moc vám tenhle styl vyhovuje,“ říká Eliáš.

Naopak značka Salomon se zaměřila na co nejlepší usazení chodidla v botě. „U Salomonu je zajímavý materiál Sensiflex, který se přizpůsobí noze a dokonale ji fixuje. Zamezuje prodření v nejnamáhanějších místech,“ doplňuje další značku Eliáš. Zajímavý je od Salomonu také Advanced Chasis, což je materiál, jež se stará o maximální stabilitu a záběr v terénu.

Všechny tyto moderní technologie, ale ještě mnohem víc najdete na prodejnách Hervis Sports, nebo na webu www.hervis.cz