Hlavně nezůstat uzavřeni v Krabičce, vzkazuje Vypsaná Fixa v novém videoklipu

30. červenec 2019, 11:09
Hlavně nezůstat uzavřeni v Krabičce, vzkazuje Vypsaná Fixa v novém videoklipu

Svým videoklipem Krabička nadzvedává Vypsaná Fixa pomyslné víko krabice s nápisem Kvalita. Tak se totiž bude jmenovat novinka, která vyjde v říjnu u jejich domovského labelu San Piego Records. Píseň Krabička je první ukázkou z nového alba, jehož produkci kapela svěřila do rukou dvou předních producentů: Dušana Neuwertha a Ondřeje Ježka. Křest nového CD proběhne 3. října od 17:00 na pražském Střeleckém ostrově. 


"Natáčení klipu nám dalo opravdu zabrat. Po prvních dvou hodinách jsem byl přesvědčenej, že se to nedá natočit. Byl to extrémní nápad, kterej se natáčel v extrémních podmínkách, a bylo na něj extrémně málo času. Natáčecí team v čele s hlavním kameramanem se neuvěřitelně hecnul, všichni spolupracovali, jak nejlíp uměli, a díky tomu se to povedlo,“ říká zpěvák Márdi. 

Režiséři Jordan Haj a Givinar Kříž spolu s kameramanem Antonem Evdoshenkem připravili opravdu náročný scénář a netradiční techniku natáčení – jelo se vždy na jeden celý záběr.

„Moje úloha spočívala v tom, že jsem v průběhu klipu, který se točil na jeden záběr bez střihu, pobíhal v klubu sem a tam, musel jsem se dostat do sklepa a pak se zase vrátit nahoru. To se  týkalo každého, kdo se natáčení zúčastnil. Nesměla se stát jediná chyba a vše bylo propočítané na centimetry a vteřiny." Venku bylo 35 stupňů a  v klubu přes 40. Jelo se to patnáctkrát za sebou, než se to konečně povedlo tak, aby s tím byli všichni spokojení. Můj závěrečný vzhled ale paradoxně koresponduje s mojí rolí. Upocený, schvácený týpek se na poslední chvíli snaží zachránit, co se dá. Ale možná to je jen halucinace hlavní hrdinky," říká se smíchem Márdi a dodává: "Druhej den ráno jsem regulérně nemohl chodit a myslím, že Café v lese teď znám opravdu dobře. Za celou kapelu bych chtěl poděkovat Jordanovi a Givimu za skvělej nápad, a v neposlední řadě bych taky vzdal hold všem našim kamarádům, kteří přišli a obětovali nám svůj čas a energii.“

Skupina Vypsaná fiXa oslaví letos dvacet pět let existence vydáním nového studiového alba a velkým koncertním turné nazvaném Vypsaná fiXa 25 let tour, které začne 7. října v pardubickém klubu Žlutý pes a vyvrcholí 18. 12. v pražském Foru Karlín. Vstupenky v prodeji na www.ticketstream.cz.

Termíny Vypsaná fiXa 25 let tour 2019
07. 10. Pardubice – Žlutý Pes, 12. 10. Bratislava – Randal, 18. 10. Ostrava – BrickHouse DOV, 19. 10. Frýdek Místek – Stoun, 26. 10. Havlíčkův Brod – Oko, 02. 11. Litvínov – Attic Club, 09. 11. České Budějovice – KD Vltava, 15. 11. Liberec – Bunkr, 22. 11. Olomouc – S klub, 28. 11. Brno – SONO, 29. 11. Zlín – Masters of Rock Café, 06. 12. Ústí nad Labem – Music club DOMA, 12. 12. Plzeň – Depo 2015, 18. 12. Praha – Forum Karlín

Více informací na www.vypsanafixa.cz