Hádek vs. Hádek. Do českých kin míří Kobry a užovky Jana Prušinovského. Podívejte se na první trailer

30. prosinec 2014, 9:46
Hádek vs. Hádek. Do českých kin míří Kobry a užovky Jana Prušinovského. Podívejte se na první trailer

Film Kobry a užovky, ve kterém ústřední bratrské role ztvární Kryštof a Matěj Hádkovi, vypráví o lidech, kteří ze zoufalství své existence kupí chybu za chybou, přičemž podléhají svým vlastním představám o krásném životě. Scénář debutujícího Jaroslava Žváčka, objevu roku cen Magnesia Litera 2013, který získal cenu Filmové nadace RWE & Barrandov Studio, režíruje Jan Prušinovský.

"Ten text se mi dostal do ruky někdy okolo roku 2011. Když jsem ho dočetl, dostal jsem strašný vztek, že jsem ho nenapsal já. Tak jsem se s Jaroslavem Žváčkem spojil a přesvědčil jsem ho, abych ho mohl alespoň režírovat,“říká režisér Jan Prušinovský, který stojí mimo jiné za seriály Okresní přebor nebo Čtvrtá hvězda a Kobry a užovky jsou jeho třetím celovečerním filmem.  „Moje první setkání s bratry Hádkovými proběhlo v nějakém pražském klubu v brzkých ranních hodinách. To už je hodně dlouho. V tom scénáři je několik scén, které mi vzpomínku na Hádky za rozbřesku okamžitě oživilo. Kryštof s Matějem se také střídali v jednom bytě v činžáku, kde jsem chvíli bydlel. Měl jsem spoustu času je tak nějak studovat, aniž by o tom vůbec věděli. Nabídku přijali okamžitě, nedělal jsem žádné kamerovky. Já jsem na tento film vlastně nedělal kamerovky s nikým,“ doplňuje Prušinovský.

Trailer k filmu Kobry a užovky

Užovka (Matěj Hádek) je ztracen ve svém vlastním životě. Je mu už skoro čtyřicet a nemá holku ani práci, přičemž cítí, že má poslední šanci sám se sebou něco udělat. Naskytne se mu šance, kterou nehodlá promarnit. Jeho bratr Kobra (Kryštof Hádek) je magor, nezodpověděné dítě a feťák, bydlící s věčně opilou matkou (Jana Šulcová). Staví vzdušné zámky a vykrádá chatky. Ve chvíli, kdy se ukáže, že by Užovka mohl být už konečně šťastný, se objeví Kobra. Užovka se mu rozhodne dát pořádnou lekci, situace se ale vymkne kontrole.

V dalších rolích se kromě bratrů Hádkových objeví Jan Hájek, Lucie Polišenská, Lucie Žáčková, Jana Šulcová a David Máj.

Producentem filmu je společnost OFFSIDE MEN, která produkovala úspěšný hraný seriál Čtvrtá hvězda.  Koproducentem filmu je Česká televize a RWE. Film vzniká za finanční podpory Státního fondu kinematografie a Filmové nadace RWE & Barrandov Studio. Do kin jej uvede distribuční společnost FALCON 19. února 2015.  

Oficiální stránky filmu najdete na www.falcon.cz nebo na www.kobryauzovky.cz

Kobry a užovky

Režie: Jan Prušinovský / Scénář: Jaroslav Žváček / Kamera: Petr Koblovský / Střih: Lukáš Opatrný / Obsazení: Matěj Hádek, Kryštof Hádek, Jan Hájek, Lucie Polišenská, Lucie Žáčková, Jana Šulcová, David Máj

Distributor: Falcon