Galadegustace Žofín: Největší výstava vín a destilátů

11. leden 2016, 11:19
Galadegustace Žofín: Největší výstava vín a destilátů

Největší mezinárodní výstava vín a destilátů v Česku je za dveřmi. Galadegustace Žofín 2016 se uskuteční 28. ledna v paláci Žofín.

16. ročník Galadegustace nabídne řadu novinek. „Výstavu jsme zkrátili na jeden den, ale vybrali pro ni větší prostory paláce Žofín, které zajistí dostatek místa pro vystavovatele i návštěvníky, “ vysvětluje Martin Nejedlý, spolumajitel společnosti Premier Wines & Spirits, pod jejíž záštitou akce proběhne.

Vína přijedou prezentovat zástupci vinařství z celého světa. Kromě českých vinařů roku 2015 Mikrosvín Mikulov se představí například italské vinařství Barone Ricasoli, španělské Codorníu a Robert Mondavi z Kalifornie. Kromě kvalitních vín mohou hosté ochutnat nejlepší destiláty a alkohol z portfolia Premier Wines & Spirits. Chybět nebudou prvotřídní rumy, legendární Stolichnaya Vodka či jihočeské značky Baron Hildprandt a Altfernet.

V rámci výstavy se uskuteční i 2. ročník sommelierské soutěže Premier prix de sommelier a přednášky vzácných hostů. Pozvání přijali britská mistryně destilatérka a autorka ginu Bloom Joanne Moore nebo brand ambassador finských likérů Xanté Erik Möller.

Vstupenky se prodávají za 590 Kč. Více informací najdete na www.1er.cz/galadegustace.