Film Hany Třeštíkové Manželské etudy: Nová generace vstupuje do kin

21. březen 2019, 12:36
Film Hany Třeštíkové Manželské etudy: Nová generace vstupuje do kin

Dnes ve čtvrtek 21. března vstupuje do kin pokračování úspěšné dokumentární série s názvem Manželské etudy: Nová generace.

Hana Třeštíková zachycuje ve svém režijním debutu sedm let života mladých manželů Mirky a Kuby. Pár se seznámil na technoparty, narodila se jim dcera a rozhodli se vzít. Momenty štěstí, jakými byla jejich svatba, narození druhého dítěte či stěhování za město, střídají krize a konflikty, které lze jen těžko překonat. Snímek pomocí známé časosběrné metody odkrývá soukromá dramata, která prožívá současná mladá generace. Hana Třeštíková sledovala celkem pět manželských párů, všechny představí na podzim dokumentární cyklus na obrazovkách České televize.

Synopse filmu Manželské etudy: Nová generace

Mirka a Kuba se seznámili na technoparty, narodila se jim dcera a rozhodli se vzít. Svatbou začíná sedm let štěstí, lásky i bolestivých pádů. Mladá dvojice čelí odvěkým výzvám, ale také lákadlům a záludnostem života v současném Česku. Přichází stěhování za město, druhé dítě, hypotéka, krize. Dokáže rodina společně překonat největší překážku? Pomocí časosběrné metody zachycuje Hana Třeštíková ve svém režijním debutu soukromá dramata strhujícím způsobem. Navazuje tak na dílo své matky Heleny, která tento populární formát proslavila.