Filharmonie Hradec Králové – nový zážitek s každým koncertem

5. červen 2023, 13:15
Filharmonie Hradec Králové – nový zážitek s každým koncertem

Pokud se vám při slovu „filharmonie“ na první dobrou vybaví černobílý oděv hudebníků, vězte, že svět symfonické hudby je daleko pestřejší, lépe řečeno hraje doslova všemi barvami, které rozhodně stojí za to objevovat.

Ve Filharmonii Hradec Králové si v červnových dnech každoročně předávají pomyslnou štafetu koncertní sezóny. Současná má pro posluchače ještě připraveno několik koncertů, zatímco ta následující už přichází s paletou nových hudebních zážitků, a to nejen čistě klasického žánru. Nachystány jsou též koncerty pro rodiny s dětmi, operetní a muzikálová představení, ale i projekty se symfonickým orchestrem na pomezí žánrů – šansony, swing, nebo world music... Svůj šálek hudební kávy si tedy jistě najde každý.

Pro 46. sezónu, ve které na pozici šéfdirigenta orchestru nadále působí úspěšný švýcarský dirigent a flétnista Kaspar Zehnder, zvolila Filharmonie Hradec Králové motto „hudbu slyšet i vidět“, které vystihuje bohatý zážitek, přichystaný návštěvníkům koncertů. Sledovat naživo hudebníky, umění sólistů, dirigenta a orchestru, slyšet hudbu a nechat na sebe působit atmosféru v koncertním sále, to vše je vždy jedinečné a vzrušující.

Pakliže byla v úvodu řeč o barvách, královéhradecká Filharmonie tuto symboliku používá k označení abonentních řad. Předplatné si můžete pořídit do 29. června. Více informací najdete na stránkách www.fhk.cz. Neváhejte tedy a přijďte do Filharmonie Hradec Králové hudbu slyšet i vidět.