Festival v Tloskově se uskuteční už tuto sobotu, zahrají Tata Bojs i Horkýže Slíže

29. květen 2019, 12:10
Festival v Tloskově se uskuteční už tuto sobotu, zahrají Tata Bojs i Horkýže Slíže

Už 1. června se v centru sociálních služeb Tloskov uskuteční hudební festival. Nyní oznamují přesný harmonogram 

Hudebním festivalem oslaví 1. června 2019 Centrum sociálních služeb Tloskov 60 let od svého vzniku. Oslava kulatého výročí připomene dlouhou tradici služeb, které toto centrum poskytuje lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Na festivalu vystoupí například Ivan Hlas & Norbi Kovács, Aneta Langerová, Pipes and Pints, Horkýže Slíže, Tata Bojs, Keks nebo skupina Kašpárek v rohlíku. Záštitu nad festivalem převzala ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

Všechny zmíněné interprety spojuje jedno, každý z nich vystoupil v hudebním klubu, který CSS Tloskov vytvořilo v rámci svého areálu, a úspěšně jej provozuje pro své klienty již několik let. Během fungování tohoto klubu zde vystoupilo již několik desítek interpretů, kteří se sem rádi vrací, aby zažili unikátní a bezprostřední atmosféru, kterou klienti na jejich hudbu reagují. Tata Bojs, Keks, Ivan Hlas & Norbi Kovács, Aneta Langerová, Pipes and Pints i Horkýže Slíže se rozhodli zároveň podpořit první ročník Tloskov Festu a slibují opravdu skvělou show. Návštěvníkům se představí také kapely, které tloskovské centrum rovněž dlouhodobě podporují, a to Gingerhead, Slapdash Rockabilly, Naděje nebo Bratrstvo Luny. Tloskovská kapela Kabrňáci, kterou tvoří klienti Tloskova, hudební festival zahájí a bude tak mít mimořádnou příležitost dělat „předskokana“ tak slavným interpretům. 
 
Myšlenka oslavit jubileum hudebním festivalem vznikla v návaznosti na komunitní muzikoterapii, kterou při práci s klienty úspěšně využívají v Centru sociálních služeb Tloskov už několik let. „Celá akce má společenský přesah v tom, že se potkají návštěvníci s klienty, což přispěje k integraci i snížení stigmatizace a obav ze strachu z mentálního postižení, protože naši klienti jsou v podstatě normální lidé, jen mají snížený intelektHudba je jednotný jazyk, takže se mohou bavit všichni dohromady,“ říká ředitel Centra sociálních služeb Tloskov Matěj Lipský a dodává: „Děláme spoustu podobných akcí i během roku, takže víme, že to funguje.“ Před pěti lety tady zahájilo vysílání unikátní internetové Rádio Tloskov, kde jsou moderátory rozhovorů, písniček a pořadů lidé s mentálním a kombinovaným postižením. Rádio přináší rozhovory s osobnostmi z oblasti kultury, hudební bloky s oblíbenými interprety klientů, krátké reportáže z akcí a písničky na přání. Úspěch slaví i už zmíněný zdejší hudební klub a tloskovská kapela Kabrňáci, která vydala i vlastní album.
 
Novinkou, která si pomalu razí cestu na podobných akcích, bude na tloskovském festivalu speciální tribuna pro vozíčkáře a imobilní klienty. „Vymezit pro ně místo pod pódiem není moc šťastné – člověk na vozíku pak vidí jen nohy účinkujících. Chceme proto ukázat, že to jde udělat i jinak,“ dodal Matěj Lipský.
 
Centrum sociálních služeb Tloskov je státní příspěvkovou organizací zřizovanou Ministerstvem práce a sociálních věcí. Poskytuje služby pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením: ranou péči, odlehčovací službu, denní stacionář, sociální pobytovou rehabilitaci, chráněné bydlení a domov pro osoby se zdravotním postižením. 
 
Děti do 8 let mají na festival vstup zdarma, děti od 9 do 15 let a ZTP budou mít snížené vstupné. Celodenní vstupenka stojí v předprodeji 390 Kč, na místě 450 Kč, zlevněné vstupné je v předprodeji za 220 Kč a na místě za 250 Kč. Předprodej prostřednictvím sítě GoOut, vstupenky budou k dostání také v některých informačních centrech v regionu Posázaví. Veškerý výtěžek z prodeje vstupenek dostane Centrum sociálních služeb Tloskov. Parkování je zajištěno ve spolupráci s městem Neveklov.

PROGRAM 1. 6. 2019:
10:00 Otevření areálu
11:00 Kabrňáci
12:00 Naděje
13:00 Kašpárek v rohlíku
14:20 Gingerhead
15:30 Horkýže Slíže
17:00 Slapdash
18:00 Pipes and Pints
19:00 Ivan Hlas a Norbi Kovács
20:00 Aneta Langerová s kapelou
21:10 Bratrstvo Luny
22:00 Tata Bojs
23:15 Keks

Další informace: 
http://www.tloskovfest.cz/
Předprodej vstupenek:
https://goout.net/cs/listky/tloskov-fest-2019/ndbe/