Festival ...příští vlna/next wave... zve na premiéry do bytu i oslavu vepře

2. říjen 2014, 14:44
Festival ...příští vlna/next wave... zve  na premiéry do bytu i oslavu vepře

Festival ...příští vlna/next wave... po sobotním prologu začíná naostro ve čtvrtek 2. října premiérou intimní inscenace ME souboru Taking Off Company. Série představení se odehraje v bytě v Balbínově ulici. O premiéry není letos na festivalu nouze. Už 4. října do totožného bytu naláká diváky společnost Masakr Elsinor s Písničkou o kudle, která oživí vzpomínku na milované sériové vrahy i válečné hrdiny. Pozor, obě představení jsou určena pouhým třiceti divákům!

Na 6. října se ve Studiu Hrdinů chystá první uvedení inscenace Pustina v režii Miroslava Bambuška, která vychází z textů undergroundového básníka a hudebníka Pavla Zajíčka. Dílem Markýze de Sade se pak inspiroval režisér Jakub Čermák a se souborem Depresivní děti touží po penězích uvede o den později v novém prostoru Venuše ve Švehlovce v Praze 3 projekt 120 dnů Sodomy.

Na 21. ročníku ...příští vlny/next wave... oslaví ve Studiu Hrdinů svou první dekádu na taneční scéně skupina NANOHACH. Work in progress jejich inscenace MOVE ON mohou diváci zhlédnout 8. října. Na témže místě a ve stejný den bude mít premiéru pohádka vousů beze slov Černý Karkul Ondřeje Lipovského. Přehlídku zakončí 9. října kabaret s poezií, skeči, zpěvy a tanci Chemická Venuše Chemického divadla, opět ve Venuši ve Švehlovce.

Letošní ročník ...příští vlna/next wave... se nese ve znamení vepře, kterého tvůrci vnímají jako symbol plodivé síly, mužnosti, blahobytu, nebo naopak jako zlotřilé zvíře. Akce na jeho počest se uskuteční 3. a 4. října, chystá se zabijačka s jelítky a slivovicí v Divadle Disk či dvě pouliční akce na počest prasárniček a blahobytu na Anenském náměstí.

Festival láká diváky do divadel i na netradiční místa. Zve mimo již zmíněného bytu na Piazzetu Národního divadla i do výstavního prostoru Malé dvorany Veletržního paláce. Slavnostní Udílení Poct festivalu za alternativní umění se bude konat v Divadle Na zábradlí, a to v pátek 3. října. Koncepce večera se ujal Michal Hába a předávání se ponese v duchu jeho inscenace 120 dnů svobody, která měla podtitul V každém člověku dříme prase.

Více informací na www.nextwave.cz nebo na www.facebook.com/festivalnextwave. Předprodej vstupenek probíhá v sítích SMS Ticket a Ticketportal. Rezervace jsou možné na [email protected].