Festival Kytara napříč žánry vstupuje do své druhé poloviny se Synergy Duem, Tommym Emmanuelem a dalšími

29. říjen 2014, 13:19
Festival Kytara napříč žánry vstupuje do své druhé poloviny se Synergy Duem, Tommym Emmanuelem a dalšími

Festival Kytara napříč žánry se právě dnes přehupuje do druhé poloviny. V ní se nejprve představí pozoruhodné Synergy Duo německé kytaristky Susan Weinertové a jejího manžela, kontrabasisty Martina Weinerta.

Vystoupí dnes v Dolní Poustevně, ve čtvrtek 30. října v Černošicích a konečně 31. října v Koncertní síni Atrium na pražském Žižkově. V tomto tradičním festivalovém prostoru se představí společně s Norbi Kovácsem, jedním z tuzemských nejlepších kytaristů. II. ročník soutěže SAI - Kytara napříč žánry 2014 ten den vyvrcholí odpoledním semifinále a večerním finále, v odborné porotě pak zasednou Susan Weinertová, Jan Žamboch, Norbi Kovács a ředitel a dramaturg festivalu Stanislav Barek.

Poslední jmenovaný se ohlíží za dosavadním průběhem festivalu: „Byli jsme velmi překvapeni mimořádným zájmem a zejména velkým úspěchem koncertů Dylana Fowlera." A dále zve diváky a posluchače: „I vstupenky na další koncerty rychle mizí, takže doporučuji neváhat příliš dlouho, ať už je vám blízká zajímavá a pestrá muzikalita Synergy Dua Susan Wienertové, půjdete podpořit nové talenty, nebo vás zaujmou listopadové koncerty Tonyho Ackermana, kytarového dua manželů Hronových či řecké, perské a flamencové názvuky kapely Arionas." O vpravdě velkolepé finále letošní Kytary obstará australský šaman a šoumen Tommy Emmanuel, který přesně za měsíc oslaví koncertem v Kongresovém centru Praha deset let od svého prvního koncertu v Čechách. A soudě dle zaplněného sálu je již vnímán jako nefalšovaná hvězda kytarového umění i příkladného přístupu k posluchačům.

Podrobnější informace k programu na www.kytaranapriczanry.cz nebo na https://www.facebook.com/kytaranapriczanry. Předprodej vstupenek na www.colosseumticket.cz.