Emirates rozzáří Karlín na Signal Festivalu

7. říjen 2019, 12:42
Emirates rozzáří Karlín na Signal Festivalu

Letošní Signal Festival zpestří svou světelnou instalací i společnost Emirates. Na Lyčkově náměstí v Karlíně ukáže návštěvníkům okouzlující cestu do vybraných destinací její rozsáhlé letecké sítě, a to každý den během tohoto čtyřdenního festivalu digitálního umění. Signal Festival, který se bude konat od 10. do 13. října, je největší kulturní akcí svého druhu v České republice a jedinečnou integrací umění, městského prostoru a moderních technologií. 

Zářivá představení v rámci Signal Festivalu budou k vidění na různých místech města. Historické centrum Prahy (Malá Strana, Staré Město a Karlín) se pomocí 3D videomappingu a další špičkové technologie promění v magickou krajinu světelných instalací. 

Společnost Emirates se jako hlavní partner Signal Festivalu rozhodla aktivně zapojit výjimečným videomappingem, který bude k vidění v pražském Karlíně. Tato podmanivá světelná show provede diváky nezapomenutelnou cestou z Dubaje do populárních destinací letecké sítě Emirates. Show odstartuje ikonický Airbus A380 odlétající z Prahy do Dubaje. Na duhovém pozadí poletí dále přes Sydney, Thajsko a Bali až na Maledivy. Během čtyř dnů se toto jednominutové video divákům zobrazí 80krát na budově karlínské základní školy na Lyčkově náměstí.

Emirates je největší mezinárodní letecká společnost disponující celosvětovou sítí 158 destinací v 85 zemích na 6 kontinentech. Cestující všech letových tříd mají v rámci oceňovaného zábavního systému „ice“ k dispozici přes 4 500 filmů, televizních pořadů a kanálů. O pohodlí pasažérů se starají mezinárodní palubní posádky, ve kterých pracuje více než 200 Čechů. Během letů jsou cestujícím podávány pokrmy a nápoje inspirované různými světovými regiony. V letadlech Emirates je možné navíc využít až 20 MB bezplatného Wi-Fi, díky kterému jsou cestující i ve vzduchu ve spojení s rodinou a přáteli.

Emirates v současnosti létá z Prahy do Dubaje dvakrát denně, a to ikonickými letadly Airbus A380 a Boeing 777-300ER. Linka Emirates EK140 odlétá z Prahy v 15:55 a v Dubaji přistává ve 23:50 místního času. Zpáteční let EK 139 odlétá z Dubaje v 8:35 a do Prahy přilétá ve 13:00 místního času. Druhá denní linka EK 138 má odlet z Prahy ve 21:35 a do Dubaje přilétá v 5:30 následujícího dne. Zpáteční let EK137 z Dubaje startuje v 15:30 a přilétá do Prahy v 19:55 místního času.