Dovolená v ČR? Myslete i na nejhorší!

16. červenec 2020, 11:39
Dovolená v ČR? Myslete i na nejhorší!

Česká republika a Slovensko nabízí mnoho krásných míst na skvělou dovolenou. Myslíte však i na to, co vám může dovolenou zkazit?

Úraz nebo nehoda na Slovensku se může vyšplhat do statisíců

Myslíte, že na Slovensku cestovní pojištění nepotřebujete? Vždyť stačí evropský zdravotní průkaz… bohužel, pravda je jiná. A to především tehdy, kdy se chystáte na aktivní dovolenou. Například horskou službu při turistice, odvoz vrtulníkem nebo vyproštění hasičů si budete muset uhradit sami. Proto raději nic neriskujte! Cestovní pojištění Allianz platí v rámci celé České republiky + 50 km od hranic, takže lehce pokryjete i výlety kousek za hranice.

Letos frčí dovolená na kole. O to víc bude úrazů a nejrůznějších šlamastyk…

Ale právě dovolená na kole může přinést spoustu problémů, proto pojišťovna Allianz přišla s unikátním produktem Cykloasistence, v rámci kterého se o vás postará v případě poruchy, nehody, vybití baterie, ale i odcizení kola, elektrokola, tříkolky i tandemu. Pokud se vám tedy něco takové přihodí, pojišťovna se postará o opravu, odvoz do servisu i zapůjčení náhradního kola. I zde opět platí, že asistence pokrývá celou Českou republiku a 50 km od jejích hranic.

Potřebujete se během dovolené poradit s lékařem, ale zrovna žádný není po ruce?

Není vám dobře? Jednou z možností je vyhledat praktického lékaře v okolí. zde vás ale může omezovat vzdálenost nebo otevírací doba, například o víkendu. A co kdybychom vám řekli, že můžete využít NON-STOP telefonní linku nebo online chat s lékařem, který s vámi váš problém prodiskutuje, poradí a v případě elektronického online chatu předepíše e-recept na potřebné léky? Ano, i to už je v dnešní digitální době možné.

Víte, co se děje u vás doma, když tam zrovna nejste?

Taková havárie vody, nebo poruchy na elektřině mohou napáchat nemalé škody. Abyste nemuseli trnout strachy, jestli je u vás doma vše v pořádku, stačí nechat klíče u sousedů nebo příbuzných. A v případě, že k nějakému problému opravdu dojde, pojišťovna se postará o nápravu. Vy si v klidu cestujte.

Cestujete autem? Porucha, nehoda nebo odcizení vás nezastaví…

Porucha, nehoda nebo odcizení vozu patří mezi nepříjemné, ale stále časté případy. Auto asistence vám podle vašich potřeb zajistí opravu, vyproštění, odtah, ale především náhradní dopravu do cílové destinace nebo pronájem náhradního vozidla včetně jeho přistavení.