Do Zoo Liberec celé léto také s průvodcem

28. červen 2021, 9:58
Do Zoo Liberec celé léto také s průvodcem

Léto bývá ve všech turistických destinacích rušněji a všechny turistické cíle věří, že letos se sezóna povede. Zahraniční návštěvníci se možná budou vracet pomaleji a opatrně, ale ti čeští se snad rozjedou do celé ČR... a třeba i do Liberce a tamní zoo.

Zoo Liberec patří k těm menším a vhodným pro návštěvu s dětmi. Na ploše necelých
 13 ha mohou návštěvníci vidět na 170 druhů vzácných a ohrožených druhů. Celkem Zoologická zahrada v Liberci chová téměř 1.000 zvířat.

Už v roce 2020 si zahrada vyzkoušela letní službu pro návštěvníky, komentované prohlídky s průvodcem. Iniciativa „zoo-vzdělávačů“ se vloni osvědčila, a proto ji v Liberci zopakují i letos.  Celý červenec a srpen, od pondělí do neděle, mohou návštěvníci zoo za příplatek 60 Kč na osobu k základní vstupence využít služby průvodce. Tzv. komentované prohlídky budou probíhat denně včetně svátků, sobot a nedělí, vždy  v 10 a ve 14 hodin. Prohlídka s průvodcem trvá minimálně 1,5 hodiny, kapacita jedné skupiny je omezená, a proto je potřeba si daný den a hodinu rezervovat. Na celé léto je připraveno celkem devět lektorů. Akce je vhodná pro všechny dospělé zájemce a děti cca od šesti let. Včas si rezervujte své místo ve skupině. V Liberci se na vás těší. Více na zooliberec.cz