Do Kanady nemusíte přes oceán, stačí vyrazit do jižních Čech!

17. červenec 2022, 21:49

Milujete, když můžete vyrazit na kolo a objevovat krásy české krajiny? Pak je pro vás dovolená v České Kanadě téměř nutností. Najdete tu nádhernou přírody, která opravdu Kanadu připomíná, historická města zajímavé památky, které stojí za vidění!

landstein-g037da54a4_1920

Jako Česká Kanada je označována oblast v okolí Slavonic, Kunžaku a Nové Bystřice. Charakteristické jsou husté smrkové lesy, stáda pasoucích se krav a mírně zvlněná krajina, která je pro vášnivé cyklisty opravdovým rájem.

Místní dominantou je hrad Landštejn nedaleko kterého se rozkládá Cyklokemp pod Landštejnem. Ten nabízí kromě ubytování i další služby, které jsou vizitkou dobrého penzionu pro cyklisty.

Pokud dáváte přednost  ubytování ve městě, pak si rezervujte penzion ve Slavonicích nebo hotel či penzion v Jindřichově Hradci. Z obou lokalit je možné podnikat bezpočet výletů po okolí a nudit se nebudete, nai pokud se v České Kanada rozhodnete strávit týdenní dovolenou.

A co při návštěvě České Kanady rozhodně nevynechat? Zkuste v lese u vesnice Terezín najít skalní útvar s všeříkajícím názvem Ďáblova prdel, prozkoumejte čs. opevnění v pevnostním areálu Slavonice nebo se vydejte po stopách českého génia Járy Cimrmana do Kaprounu. Když už budete mít šlapání do pedálů a sezení v sedle dost, svezte se jindřichohradeckou úzkokolejkou nebo skočte šipku do některého z místních rybníků. I dovolená v Česku může být nezapomenutelná!