Do čeho v létě obout děti? Tip na praktickou obuv pro malé i větší

30. červen 2021, 11:50
Do čeho v létě obout děti? Tip na praktickou obuv pro malé i větší

Rozmýšlíte nad tím, jaké boty dětem pořídit, aby měly nohy v bezpečí, a přitom obuv pohodlně využily po celou sezónu? Podívejte se, jaké boty zvolit a jakou velikost vybrat.

Univerzální, pohodlné a bezpečné boty? Jděte na jistotu

Pokud pořizujete nové boty, ať už pro dospělé nebo děti, očekáváte od nich pravděpodobně pohodlí, kvalitu a ideálně i širší možnosti využití. Zatímco holínky jsou ideální volbou do deště, plátěné tenisky zase oceníte pro jejich lehkost – v dešti si s nimi děti ale moc zábavy neužijí. Pokud sháníte univerzální obuv, kterou děti využijí celé léto, skvělou volbou budou dětské sandály. Často jsou totiž sandály vyrobeny z rychleschnoucího materiálu, díky kterému zvládnou i menší déšť bez útrap. Syntetické materiály na povrchu sandálů jsou navíc praktické pro jejich údržbu.

V případě sandálů s uzavřenou špičkou se nemusíte bát ani o bezpečí prstů, které mohou jinak v otevřených botách často přijít k úrazu. Dětské sandály oceníte i pro jejich pro pružnost, díky které se děti nebudou muset bát ani složitějšího terénu. Noze navíc sandály dodají podporu potřebnou k bezpečné chůzi. Dnes je na trhu velké množství barev, typů i velikostí, a tak si vybere každý. Na své si přijdou příznivci letních barev i vzorů, ale i ti, kteří volí spíše tlumené tóny.

Jak vybrat velikost dětských sandálů?

Výběr velikosti je často tím největším oříškem. Zároveň je ale velikost boty důležitější než cokoliv jiného. Zdá se vám, že noha dítku od minulého roku povyrostla, ale nevíte o kolik? Pokud jste si jisti, že jste vybrali lehké a pevné sandály, jste spokojeni s tím, jak se zapínají i s jejich prodyšností, můžete přejít k měření nožky. Výběr správné velikosti je totiž alfa i omega při koupi nové obuvi – bota nohu nikdy nesmí deformovat. Stejně jako u jiných bot, i v případě sandálů je třeba držet se toho, že před prsty má zůstat ještě 1 - 1,5 cm volného místa – tzv. nadměrku. Nejlepším způsobem měření velikosti je obkreslení nohy na papír, který poté přeměříte. Následně už mohou být dětské kroky za dobrodružstvím provázeny pohodlím a kvalitou vybraných bot.

Foto: Freepik.com