Dnes začíná největší drum and bassová akce světa – festival Let It Roll

1. srpen 2019, 10:53
Dnes začíná největší drum and bassová akce světa – festival Let It Roll

Milovníci drum and bassové hudby se konečně dočkali. Očekávaná událost roku je tady. Festival Let It Roll ovládne na tři noci letiště v Milovicích.

Fanoušci tohoto elektronického žánru na festivalu uslyší taková jména drum and bassové hudby, jako jsou Hybrid Minds & InsideInfo s trackem The Gathering, Abis s peckou Ignition, Icicle s To The Stars, The Outside Agency a jejich Asteroid Belt, nebo německé duo Neonlight s trackem Wormhole. 

Na čtyři dny a tři noci se letiště v Milovicích mění v pole té nejkvalitnější elektronické hudby. Účastníci se mohou těšit na taková jména jako, je Chase & Status, Andy C, High Contrast, Noisia nebo Pendulum. Chase & Status navíc v Česku vůbec poprvé vystoupí s novým albem s názvem RTRN II JUNGLE. Fanoušci drum and bassové hudby po celém světě ho právem řadí mezi to nejlepší, co letošní rok vyšlo. 

Impozantní opening show se návštěvníci festivalu dočkají v pátek 2. sprna ve 22 hodin. Ta se letos ponese v duchu výpravy do vesmíru. Hostit ji bude hlavní stage, která letos nese název Mothership. „Festival dostal již dříve svůj vlastní příběh a celý areál a jednotlivé stage se mění v sci-fi svět, kde se lidé setkávají s roboty. Každý rok opening show odhaluje novou část příběhu a přináší účastníkům neopakovatelný zážitek jak hudebními, tak vizuálními efekty. Účastníky mateřská loď odveze do dalekých hudebních vesmírů,“ říká k vyhledávané části programu zakladatel festivalu Zdeněk Souček. 

Mothership budou kormidlovat zvučná jména, jako jsou angličtí djs a producenti Hybrid Minds, kteří pracují s nejuznávanějšími značkami jako je UKF, Liquicity a Spearhead společně s InsideInfo, který je v poslední době spojovaný zejména s labelem Viper Recordings. Dalším na seznamu je například Abis, který začátkem loňského roku odstartoval sólovou kariéru a vystoupí s peckou Ignition. 

„Před sedmi lety jsme se rozhodli pro jedno stěžejní téma, které je vždy součástí každého ročníku. To téma je hodně provázané i s vizuální stránkou festivalu. To je právě to, čím se lišíme od jiných festivalů u nás, potažmo ve světě. V tom já osobně vidím přidanou hodnotu naší velkolepé akce, kvůli které se návštěvníci z celého světa každý rok vracejí,“ dodává Souček. 

Podle organizátorů je pro mnohé návštěvníky opening show tím nejsilnějším, co na festivalu zažijí. Účastníci se mohou následující dny těšit na více jak dvě stovky interpretů a zajímavý, velice propracovaný doprovodný program.