Dětský prodejní festival mini. Tam nesmíte chybět!

5. květen 2017, 21:45
Dětský prodejní festival mini. Tam nesmíte chybět!

Úspěšný projekt dětského prodejního festivalu mini pokračuje i v tomto roce. Jeho již třetí edice se odehraje  v polovině května v novém pražském prostoru Hala C Balabenka, který je bezbariérový. Ve dvou patrech se představí více sedmdesát pět pečlivě vybraných značek, designérů, módních návrhářů, nakladatelství a obchodů z České a Slovenské republiky, jejichž výrobky a sortiment zaujaly ředitelku festivalu originalitou a kvalitou, překračujícími běžnou nabídku pro děti a rodiče na našem trhu.

Tématem květnového festivalu mini bude pouť. Za jeho symbol jsme zvolily červenou papírovou růži, říká zakladatelka a ředitelka mini Tereza Bruthansová. „Ve venkovních prostorách nebudou chybět kolotoče z rodinného lunaparku známého z Okoře - půvabný staročeský se zvířátky a autíčky a jeden řetízkový. Děti si z festivalu růže také odnesou jako dárek. Vyrobila je pro nás dílna Metráž, již pro ženy, převážně matky, které se ocitly v tísnivé sociální situaci, založily módní návrhářka Lucie Kutálková a divadelní režisérka Kateřina Jungová.“ (o vzniku vizuálu květnového mini info zde: http://festivalmini.cz/prijede-k-nam-pout/ )

móda

Nové kolekce pro jaro a léto představí např. domácí značky Shark in the Park, Ice Ice Baby, LoowFAT KIDS, Nadoma a Naven, Elí Belí, Young Primitive, BeBirdie a nová značka Beans. Mezi reprezentanty zahraniční módy zaujme francouzská ikonická značka Petit Bateau. Pražský concept store NilaKids se může pochlubit již několika prestižními eco-friendly značkami jako Gray Label, Tinycottons a Kidscase. Novinkou na festivalu bude prezentace dánské značky Small Rags z pražského obchodu Fór Kids. Velmi poptávané jsou na mini také dětské boty. Stylové kožené od značky Kavat spolu s gumáky Bergstein předvede NilaKids. Vyhlášené značky Bobux a Camper spolu s dalšími na festival přiveze brněnský butik Neobuto. Young Primitive na mini představí také novinku - gumáky ve spolupráci s Novestou.

Ze slovenských značek na jaře své nové kolekce odprezentují Bess, Cila, Haloo a v neposlední řadě Moe s oblíbenými podkolenkami, legínami a koženými capáčky. Těší nás také, že se mini zúčastní slovenská firma Rak, jež nabídne především výběrové a limitované kolekce dětský bot a bačkůrek, a Petite & Mars se speciální řadou kočárků a dalšími vychytávkami pro nejmenší. Dětské sluneční brýle od francouzské Ki ET LA přiveze Likegroup. A slovenský obchod BubbaChic předvede výběr korejských módních značek. Nelze opomenout ani doplňky - náramky a náhrdelníky české značky Le Petit Délice, květinové věnečky a indiánské čelenky od Čarbičková design, kojící náhrdelníky od Mimijo a kabelky, kufříky a batůžky od Lumpky. Na mini tentokrát najdou oblečení a doplňky i samotné maminky. Chybět tam nebudou originální nosící šátky od české Omnifery, praktická nosítka od japonské značky Lucky Industry z obchodu Belvela ani oblečení pro těhotné a kojící maminky od domácí značky Mama by Segra a z butiku Maternity & Style.

hračky, knížky, nábytek a doplňky

„Máme radost, že české značky rozšiřují mini edici výrobků v červené barvě, charakteristické pro vizuální styl festivalu. A tak se v květnu můžete těšit nejen na červenou verzi rostoucí chytré židle od Sedees, ale také na odrážedlo Model J mini od značky Repello nebo limitovanou edici 20 kusů ptáčků mini Pi-Pi od Kutulu.“ Premiéru na festivalu bude mít česká značka Domki, jež vyrábí kovové domečky a k nim textilní “oblečky”, dětský nábytek od Mimimo a také kolekce dětského zahradního nábytku Mini Vera od české firmy Life by Egoé. Milovníky dřevěných hraček nadchne stavebnice Perfo systém, skřítkovské Šimido a Houpací prkno, které se na mini překřtí na Utukutu a odhalí tam novinku - houpačku Spectra. Na mini se vrací také Pikle z pytle se svým projektem Kufříkov. Vyhledávanými budou na léto i oblíbené nafukovací hračky z Fatry. Ručně šité látkové hračky si návštěvnící mohou vybrat od značek Břichopas a Lollipop nebo ilustrátorek Andrey Tachezy a Rozmar, jež tam budou prodávat i své knížky. Knihy najdete rovněž na stáncích nakladatelství Meander, nového knižního studia Pop-Pap, dětského knihkupectví Pinwheels a cizojazyčného Amadito & Friends.

Pestrou nabídku hraček a doplňků nejen do dětských pokojů nabídne dánská značka Done by Deer,

Vigvam Design, zaměřující se mj. na teepee, Mimi Concept s hnízdy a novými vychytávkami pro nejmenší, MMMoje s novinkovou kolekci včetně porcelánu, a Hojdavak, která v premiéře představí ještě větší velikost houpacího vaku. Dále se na festivalu představí obchody Chytrá opička, Arki se slovinskou značkou Ooh noo a brněnskou Morrows, Get Inspired, Little Boss, Homama, Mimmo a Skibi, značka Kuskus Decor s novou kolekcí dekorací a Nana Party s řadou novinek. Na venkovní ploše budou mít stánky obchod Urbane s japonskými koly Tokyobike a česká značka Yedoo s odrážedly Too Too a koloběžkami. Na dráze zručnosti od Skibi si děti budou moci jízdní prostředky obou značek spolu s odrážedly Repello a Puky vyzkoušet. Na mini se též představí mladá fotografka Mia Köhlerová, jež se ve své tvorbě zaměřuje na focení působivých dětských a rodinných portrétů a která založila i novou značku lněných šatů Miamama. Bio dětskou kosmetiku a drogerii kanadské společnosti Attitude a ekoplenky přiveze obchod Babystart, jenž vybaví též přebalovací koutky.

doprovodný program

V rámci doprovodného programu se mohou děti těšit na tvůrčí dílny, např. s Marií Mrňávkovou aka

Břichopas, s níž si ušijí mandragorky, s Michalem Strachem, s nímž si vyrobí auta z mýdla, a s blogerkou Madame Coquette ve spolupráci s ForART. S fotografkou Karin Zadrick a jejím synem Ardenem si děti domalují knížku o dinosaurech. Užít si mohou zábavné cvičení jógy s Little Bubbles, cvičení s Mini Heroes, divadélko Vocaď Pocaď, hudební improvizace s La školou nebo zdobení cupcakes s Lelí's. Na speciální výtvarné dílně budou moci děti malovat japonskými křídami Kitpas z NilaKids na okna a bílé židle včetně slavného Slona od Vitry, z nichž instalujeme po každé dílně několikahodinovou výstavu.

K dispozici bude kadeřnictví Funny Sassy a klidová zóna pro kojící maminky, již svými dekoracemi zútulní Nana Party. Hrací dětský koutek bude vybaven mimo jiné stavebnicí Perfo System a nafukovacími hračkami firmy Fatra.

občerstvení

Občerstvit se návštěvníci budou moci v jídelní části uvnitř a také ve venkovních prostorách. Občerstvení tentokrát na mini nabídnou např. Bistro 8, Lelí’s cupcakes, Eska s pouťově zaměřeným sortimentem, Závitkárna a mnozí další. Nebude chybět ani zmrzlina.

!!!ceny mini festival mini tentokrát udělí ceny nejzajímavějším počinům. v porotě zasednou ambasadorky mini, kterými jsou přední české blogerky (viz www.festivalmini.cz). stánek vyhlášený jako nejlepší získá možnost bezplatného pronájmu standardní výstavní plochy na příštím festivalu. všichni ocenění obdrží označení “vítěz mini”.

12 - 14. 5. 2017, pá až so 10-19h., ne 10-18h. Hala C Balabenka, Drahobejlova, Praha 9 www.festivalmini.cz, www.facebook.com/detskyfestivalmini hlavní partner: Vitra Koncept partneři: Konsepti, Studio Najbrt